FC Zutphen (zat.) gaat op bezoek bij SVI in Zwolle

13-11-2018 Sport Redactie

FC Zutphen speelt zaterdagmiddag 17 november om 14.30 uur tegen de Sport Vereniging Ittersum in Zwolle zuid. SVI was de competitie moeizaam begonnen, maar boekte daarna 2 forse overwinningen o.a. in de derby tegen Be Quick “28. In het laatste competitie duel stond er wederom een derby op het programma, en wel tegen WVF, dat de 3e positie op de ranglijst in neemt. Na een boeiend duel, waarin SVI 2 keer op voorspring kwam, trok WVF uiteindelijk toch nog met 3-2 aan het langste eind. De mannen uit Ittersum nemen daardoor, samen met FC Zutphen een middenmoot positie in. Maar zij gaan zonder meer voor een plaats in de subtop, en wellicht wat verderop in het seizoen voor een periode kampioenschap. De club wil daardoor geleidelijk aan naar een hoger niveau.

Subtop ver weg 

Dat hogere niveau zit er voor de Zutphenaren, gezien de wisselende resultaten, voorlopig nog niet in. In de laatste competitiewedstrijd deed men goede zaken door met 3-0 van Hulzense boys te winnen. De steun van het fanatieke thuispubliek kwam heel goed uit. Op grond van een goede 2e helft werd de winst gepakt en de aansluiting met de middenmoot gevonden. Als er zaterdag een punt meegenomen wordt uit Ittersum, mogen de mannen van FC Zutphen niet klagen. SVI beschikt over een goede ploeg.

Aantrekkelijk duel

Als FC Zutphen de vorm kan vasthouden die het in de laatste thuiswedstrijd liet zien, kan het een aantrekkelijk duel worden. Het zal vooral een strijd worden op het middenveld. Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag in de wedstrijd tussen SVI en WVF. Daarnaast is het zaak achterin de nul te houden. Vanaf de eerste minuut zal er scherp de duels in gegaan moeten worden.

Voldoende moegelijkheden

Een aantal jonge jongens op het middenveld hebben zich de afgelopen periode al goed ontwikkeld, zoals David te Slaa, Rik Vlutters en Jan van der Mark. Zij spelen prima samen met de routiniers Luuk Meijer en aanvoerder Jelle Macare. Als de technisch vaardige Nando Bleumink fit is, zijn er voldoende mogelijkheden in dit belangrijke gedeelte van de ploeg. Naast het winnen van de duels kan voorin vervolgens het goede spitsen duo Gabi Maduro en Jesse de Vries in stelling worden gebracht. FC Zutphen beschikt daarom over een ploeg met voldoende goede mogelijkheden, maar de wisselvalligheid moet er uit. En men moet er als team gewoon iedere wedstrijd weer staan. Dat wordt de komende tijd bepalend welke richting op de ranglijst men uit gaat.

Het 2e selectieteam speelt zaterdag de uitwedstrijd om 11.45 uur in Vriezenveen bij DOS “37. Afgelopen zaterdag boekten deze jongens een verdienstelijk resultaat, door met 1-1 gelijk te spelen bij OZC in Ommen. Bekeken zal worden of ze deze vorm kunnen vast houden