FC Zutphen (zat) op bezoek bij Be Quick “28 in Zwolle

08-10-2018 Sport Redactie

FC Zutphen gaat zaterdag 13 oktober op bezoek bij het Zwolse Be Quick’28. De Zwollenaren spelen op een mooi complex pal naast het stadion van PEC Zwolle. De club, die een rijke historie heeft in het zaterdagvoetbal, is met haar elftal, evenals FC Zutphen, in opbouw. Met Edwin van Nijen die 4 jaar lang succesvol hoofdtrainer is geweest bij FC Zutphen, en Jan Locht bezit men een ervaren technische leiding. Be Quick heeft de eerste 3 wedstrijden een zwaar programma gehad, en staat op dit moment met 0 punten in de onderste regionen. Afgelopen zaterdag verloor men de stadsderby met 3-1 van WVF, dat net iets meer routine en ervaring bezat. De club gaat echter zonder meer terug komen. Ook vorig seizoen was het begin moeizaam, maar eindigde men uiteindelijk in de bovenste regionen.

Er is geen reden tot onderschatting

FC Zutphen heeft natuurlijk geen enkele reden tot onderschatting. Be Quick bezit een jong elftal met individueel goede spelers, dat echter nog ingespeeld moet raken. Bovendien zijn de resultaten van FC Zutphen nooit zo geweldig als er in Zwolle moet worden aangetreden. Twee jaar geleden degradeerde BE Quick via de nacompetitie uit de 1e Klasse, maar wist die nacompetitie te bereiken door een 4-1 overwinning thuis tegen FC Zutphen. 

De wisselvalligheid moet er uit bij FC Zutphen

De wisselvalligheid is vaak inherent aan een elftal met veel jeugdspelers. Dat zal er uit moeten, wil men tot goede resultaten komen. Afgelopen zaterdag was het binnen een half uur 0-3 in de verloren wedstrijd tegen DOS Kampen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, en heeft met concentratie te maken en de wijze hoe je aan zo’n wedstrijd begint. Daarna was er een gedeelte van de wedstrijd dat FC Zutphen tegen deze sterke tegenstander de bovenliggende partij was. Het geeft aan dat er genoeg talent en kwaliteit in het team zit. Alleen dat moet je wel als team gebruiken en niet voor je zelf.

Er zal minimaal een punt moeten worden gepakt in Zwolle

Om niet in de gevarenzonde terecht te komen zal er minimaal met een punt uit Zwolle moeten worden gekomen. Voor de tegenstander is de druk nog groter. Wil men uit de onderste regionen komen, dan is een overwinning absoluut noodzakelijk. Het zal dan ook wederom een wedstrijd worden, waar de belangen van beide kanten groot zijn.

Enkele blessures bij FC Zutphen

Afgelopen zaterdag was er een forse charge op Nando Bleumink, waardoor hij in de rust in de kleedkamer moest achter blijven. Dat was jammer, want hij was goed voor het enige doelpunt aan Zutphense kant. Verder viel Nathan Greven uit met een enkelblessure. Het ziet er naar uit dat beide spelers na enige rust wel weer kunnen meedoen. Komende dinsdagavond speelt FC Zutphen om de achterhoek cup tegen DZC “68. Een mooie gelegenheid om de vorm van diverse spelers te testen.

De wedstrijd begint komende zaterdag om 14.30 uur, en we zijn benieuwd of men zich van de nederlaag tegen DOS Kampen heeft kunnen herstellen. Het 2e elftal speelt om 12.30 uur uit bij OZC in Ommen. Het elftal heeft met 1 punt uit 3 wedstrijden de punten hard nodig. We hopen dat ook zij met minimaal een punt uit Ommen terug komen.