FC Zutphen ( zat.) op bezoek bij IJVV in IJsselmuiden

08-02-2019 Sport Redactie

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 9 februari op bezoek bij IJVV. Na 2 afgelastingen is het te hopen dat er komende zaterdag voor de Zutphenaren weer gespeeld kan worden. De tegenstander leed afgelopen zaterdag een 1-0 nederlaag in Zwolle bij Be Quick “28. Beide ploegen waren lange tijd ongeslagen en nemen daarom een hoge positie in op de ranglijst van de 2e periode. De thuis ploeg, Be Quick, trok uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. Hierdoor is de wedstrijd voor YVV tegen FC Zutphen cruciaal om nog een rol van betekenis in de periode stand te kunnen spelen. YVV heeft in de competitie 8 punten meer verzameld dan de Zutphenaren en neemt de 6e positie in.

Minimaal 1 punt

In de ouverture van dit seizoen verloor FC Zutphen thuis met 0-1 van YVV. De verschillen onderling in deze competitie zijn niet zo groot, getuige het feit dat afgelopen zaterdag de meeste wedstrijden in 1- 0 eindigden. Er zal daarom iedere week fel om de punten gestreden moeten worden. Voor FC Zutphen is het belangrijk toch minimaal een punt mee te pakken in IJsselmuiden om niet verder in de onderste regionen verzeild te raken. Daar zal echter veel strijd om geleverd moeten worden. De ploeg uit IJsselmuiden is een degelijke en ervaren ploeg. Het kampioenschap is voor hen waarschijnlijk net wat te hoog gegrepen, maar een periode pakt men ieder seizoen meestal wel mee.

Volledig inzetbaar

FC Zutphen zal, gezien de diverse wedstrijden dat er niet gespeeld is, weer volledig aan de start kunnen verschijnen. Via de training zal men zich komende week optimaal moeten voorbereiden. Daarbij is het belangrijk dat er uit een ruime selectiegroep gekozen kan worden. Voor de trainers is de vraag of bij voorbeeld Niek Bakkerweerd achterin begint, of dat hij na zijn 2 doelpunten tegen Den Ham weer in de spits zal starten. Dat zal ook van de conditie en vorm van Gabi Maduro af hangen, die voorin ook een belangrijke rol kan vervullen. Verder zullen aanvoerder Jelle Macare en Hidde Ruessink na hun blessures ongetwijfeld weer volledig inzetbaar zijn. Wie er in de basis komen zal ook van de vorm op de training af hangen.

Continuiteit

Met het verlengen van de contracten van Taco Lourens en Jan Willem van Schooten is er gekozen voor continuiteit in de selectie. De contacten met de andere selecties zijn prima, zodat er regelmatig spelers kunnen doorstromen. Ook voor volgend seizoen kunnen er vanuit de jeugdselectie weer spelers toegevoegd worden. Het zal daarom van belang zijn om het elftal in deze klasse te houden, om ook volgend seizoen op een goed niveau te kunnen spelen.