FC Zutphen (zat.) op bezoek bij Oranje Nassau in Almelo

23-10-2018 Sport Redactie

FC Zutphen treedt zaterdag 27 oktober om 15.00 uur aan voor de belangrijke uitwedstrijd in Almelo tegen ON. Deze club, met 1200 leden is met haar accommodatie pal naast het stadion van Heracles gelegen. ON is de competitie zwak begonnen, maar speelde afgelopen zaterdag knap met 1-1 in den Ham gelijk, tegen de gelijknamige kampioenskandidaat. In beide verslagen werd duidelijk dat ON op grond van het laatste half uur de overwinning had verdiend. Maar de ploeg heeft tot nu toe veel moeite gehad de vele kansen die men kreeg te benutten. Daarnaast beschikt het team over een sterke verdediging, die tot op dit moment slechts 7 doelpunten tegen kreeg.

Zware strijd

Het zal daarom zaterdag in Almelo een zware strijd worden om de punten, die beide teams hard nodig hebben. ON om van de onderste plaats af te komen, en FC Zutphen om voorlopig aansluiting te vinden met de middenmoot. Het zal voor de Zutphenaren van belang zijn er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop te zitten, en de strijd aan te gaan. ON zal hetzelfde gaan doen, en trachten om meteen de voorsprong te pakken, en daarna te vertrouwen op de sterke verdediging. Want men zal thuis de eerste 3 punten willen pakken.

Bal in de ploeg houden

FC Zutphen miste zaterdag een 3 tal basis spelers, maar verwacht wordt dat Niek Bakkerweerd en Luuk Meijer weer fit zullen zijn. De 4-1 overwinning, afgelopen zaterdag, op DZSV geeft de burger moed. Rik Vlutters werd gekozen tot man of the match, vanwege zijn uitstekende passes op het middenveld, en zijn fraaie treffer. De kansen werden beter benut dan de voorgaande wedstrijden, en ook verdedigend zat het goed in elkaar. Zaterdag zal het ook van belang zijn om op het middenveld de combinaties te zoeken, en te zorgen dat er zo weinig mogelijk bal verlies plaats vindt. Individuele acties zijn prima, dat maakt de wedstrijd aantrekkelijk, maar die moet je wel af wisselen. Het is soms ook belangrijk de bal in de ploeg te houden, om de druk achterin niet te groot te laten worden. De juiste keuzes maken is een belangrijk onderdeel van het voetbal.

2e Elftal 

Het basisteam zal er ongetwijfeld zaterdag weer staan, en zal niet de fout maken zoals in de wedstrijd tegen Be Quick om veel te slap te beginnen. FC Zutphen beschikt over een groep van ca. 17 spelers die allen het niveau van deze klasse aan kunnen, en daar zal de komende periode uit geput moeten worden. Positief was dat zaterdag ook het 2e elftal een knappe 1-0 overwinning behaalde op SVZW, door een fraai doelpunt van Tarkan Polat. Ook daar lopen jongens in waar een beroep op gedaan kan worden. Zaterdag om 11.45 uur treedt men aan in Aalten tegen koploper AZSV. Dat zal een moeilijke opgave worden.

 De wedstrijd zaterdag in Almelo zal ongetwijfeld door vele supporters worden bij gewoond. De technische en medische staf alsmede de elftal begeleiders zullen de jongens ongetwijfeld prima voorbereiden op dit treffen. We wensen het jonge team veel succes en spelplezier toe.