FC Zutphen (zat.) speelt thuis tegen Hulzense boys uit Nijverdal

31-10-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN FC Zutphen speelt zaterdag 3 november op sportpark ’ t Meijerink tegen Hulzense boys. De mannen uit Nijverdal speelden 2 seizoenen geleden nog in de 1e klasse, en waren ook toen tegenstander van FC Zutphen. Zij degradeerden een seizoen eerder dan de Zutphenaren. Hulzense boys neemt de 6e positie in met 9 punten uit 5 wedstrijden, en zal trachten door een overwinning in Zutphen de aansluiting met de bovenste ploegen tot stand te brengen. Afgelopen week klopte men ASC “62 thuis met 3-1. Het was een zwaar bevochten overwinning, waarin de ploeg uit Nijverdal zich het meest effectief toonde.

Onderste regionen

FC Zutphen leed afgelopen zaterdag in Almelo bij ON een dure 4-0 nederlaag. De ploeg is daardoor op de 12e plaats terecht gekomen met 6 punten uit 6 wedstrijden, en zal alle zeilen bij moeten zetten om uit de onderste regionen weg te komen. Afgelopen zaterdag miste men een 5 tal spelers. Maar als dan ook nog diverse basis spelers onder hun maat presteerden, gaat het helemaal mis. Het geeft aan dat het team kwetsbaar is.

Diverse blessures

Als men in een kwetsbare fase zit, is het belangrijk om eerst de nul achterin te houden. En om compact met weinig ruimte tussen de linies te spelen. Het gaat er om de bal in de ploeg te houden, en de duels te winnen. Dat ging afgelopen weken een aantal keren goed, maar het is schijnbaar lastig dat als constante factor er in te houden. Daarin speelt mee dat er met een vast team gespeeld moet worden, en dat lukt door de diverse blessures lang niet altijd.

Spelinzicht

Jelle Macare moest zich afgelopen zaterdag ziek af melden, en het is te hopen dat de captain er zaterdag weer bij is. Hij is een belangrijke pion op het middenveld. Dat geldt ook voor Gaby Maduro. Hij raakte op de training geblesseerd, en heeft een goede balbehandeling en als oudere speler een goed spelinzicht. Het is te hopen dat ook hij weer kan aansluiten. Dat geldt ook voor Nando Bleumink en Niek Bakkerweerd, die zaterdag eveneens niet inzetbaar waren.

Zelfvertrouwen 

De kwetsbaarheid kan worden opgelost met spelers vanuit de jeugd en het 2e elftal. Afgelopen zaterdag maakte daardoor Sem Veeger, komend vanuit de JO-19, in het 1e elftal zijn debuut in de 2e helft. FC Zutphen heeft daardoor een erg jong elftal. Dat is geen probleem, want er zijn talenten voldoende. Maar het gaat er vooral om met elkaar zelfvertrouwen op te bouwen en een goede onderlinge sfeer te scheppen. Dan gaan de prestaties zonder meer komen.

Volop genieten

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen Hulzense boys dat een middenmoot positie in neemt. Het 2e is afhankelijk van de bezetting van het 1e. Maar mocht dit goed uitpakken, dan is ook het 2e zeker niet kansloos. Gehoopt wordt daarom op een paar goede wedstrijden waar het thuispubliek van FC Zutphen volop van kan genieten.

De wedstrijd van het 1e elftal begint om 14.30 uur.