FC Zutphen (zat.) start de 2e helft van de competitie thuis tegen Den Ham

14-01-2019 Sport Redactie

ZUTPHEN - Op zaterdag 19 januari start FC Zutphen, ijs en weder dienende, de 2e helft van de competitie tegen Den Ham. De gasten uit Twenteland nemende 11e plaats op de ranglijst in 2 punten onder FC Zutphen. Het is dan ook meteen een belangrijke 6 punten wedstrijd. De verwachtingen bij Den Ham waren aan het begin van de competitie aanzienlijk hoger dan waar men nu staat. Maar de 2e helft van de competitie ziet er vaak heel anders uit dan de 1e helft. Er liggen voor beide ploegen volop kansen om zich in dit nieuwe jaar naar een hoger plan te spelen.

Niet vlekkeloos

Bij FC Zutphen werd er afgelopen zaterdag in de vriendschappelijke partij tegen WSV een goede wedstrijd op de mat gelegd. Maar in de competitie zal het er anders aan toegaan dan in vriendschappelijke wedstrijden. Er stond zaterdag een team in het veld waar niet alles vlekkeloos verliep, maar waar alle spelers de intentie haddeen om vol voor de winst te gaan. Achterin was er een prima debuut van jeugdspeler Hidde van Kalker. Opnieuw zo’n jonge speler die aan het doorbreken is. In dat opzicht is het goed dat veel jonge spelers geleidelijk aan gebracht worden. Het beleid van het bestuur en technische commissie is er op gericht om rust en continuiteit te scheppen rondom de selectie teams. Daarvan is de contractverlenging van Taco Lourens en Jan Willem van Schooten een logisch vervolg.

Routine

Ook het spel van Marco Kroese, achterin, die na een langdurige blessure weer op de weg terug is, zag er goed uit. Hij kan de nodige routine achterin brengen. Door de oogblessure van laatste man Hidde Ruessink is het noodzakelijk dat er uit meer jongens gekozen kan worden. En daarom is het goed voor het team dat deze spelers zich aan dienen.

Sportmensen met ambitie

De ontwikkeling van diverse andere jeugdspelers zoals Rik Vlutters, David te Slaa, Jesse de Vries en Owen Rietman verloopt goed. Zij zullen samen met routiniers als Jelle Macare, Gabi Maduro en Niek Bakkerweerd de kar moeten trekken. In een selectieteam als zaterdag 1 sta je volop in de publiciteit en dat wordt daarom van je verwacht. Het is vergelijkbaar met de verantwoordelijkheid die ook in de maatschappij van jonge mensen wordt gevraagd. Wat dat betreft zie je dat sportmensen met ambitie het op hun werk ook vaak goed doen.

Het zal daarom zaterdagmiddag op sportpark ’t Meijerink weer een mooi begin van de competitie worden. Beide ploegen zullen gaan voor de volle winst, en die hebben ze in deze fase van de competitie hard nodig, om een goede basis te leggen voor de rest van het seizoen.

Voorafgaand aan het 1e elftal speelt de 2e selectie om 11.45 uur thuis tegen Gramsbergen. Een tegenstander die volop kansen biedt. Het zal er om gaan dat de selectie van Ido te Loo voor wat betreft de bezetting weer goed op peil is, waardoor er weer een overwinning kan worden geboekt.