Forse nederlaag voor FC Zutphen in Nunspeet

06-12-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft met de zware thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen voor de boeg flinke averij opgelopen in Nunspeet. Naast de kansloze 4-0 nederlaag, was er ook nog eens het uitvallen van het centrale verdedigingsduo Cas Mulder en Sebastian van Laar. Vooral bij Cas Mulder moet gevreesd worden dat deze door een hamstring blessure een flinke tijd uit de running is.

Al in de 5e minuut ging het mis voor FC Zutphen. Bij de eerste de beste aanval lette de verdediging van FC Zutphen niet goed op, en was het Darryl van den Anker die net eerder bij de bal was dan Lars Rotman en direct raak schoot.
Cas Mulder verstapte zich na een kwartier en liep een hamstringblessure op.  Hij werd vervangen door Jaimy van der Velde, die als middenvelder noodgedwongen rechtsback moest spelen.

FC Zutphen probeerde de achterstand weg te werken, maar verder dan een goede kans van Niek Bakkerweerd, na een voorzet van Jaimy van der Velde kwam men niet. Sebastian van Laar had een paar keer goed ingegrepen, maar in de 36e minuut ging het alsnog mis.
Een voorzet vanaf rechts bracht de bal bij Maikel Lange die, ondanks dat hij zwaar gehinderd werd, raak schoot, 2-0.
Daarna kwam FC Zutphen nog een  paar keer goed weg door een goede redding van Lars Rotman en Darryl van den Anker die op de paal schoot.

Na de rust probeerde FC Zutphen het wel. Maar men kwam niet verder dan een goed schot van de hard werkende Noe Bokila.

Henk Baum zorgde in de 71e minuut voor de 3-0.  FC Zutphen trachtte wel wat terug te doen, maar er werd de oude fout gemaakt door veel te veel te lopen met de bal. Nunspeet strafte dat in de 82e minuut af door een doelpunt van Patrick Pluim, waardoor FC Zutphen een forse nederlaag tegemoet ging, met daarnaast de nodige personele problemen.Gerelateerd