Interview met Auke Kok over Johan Cruijf

26-12-2019 Sport Redactie

ZUTPHEN - De wereldberoemde nummer 14, voetballer Johan Cruijff, is onderwerp van gesprek op dinsdagavond 14 januari in de Bibliotheek Zutphen. Journalist Niek Megens interviewt Auke Kok over zijn onlangs verschenen boek ‘Cruijff : de biografie’. Megens en Kok Niek Megens is bekend als journalist van De Stentor en schrijver van boeken over de Tweede Wereldoorlog in Zutphen. Auke Kok werkte na zijn studie maatschappijgeschiedenis als redacteur bij HP/de Tijd en als redactiechef bij het Radio 1-journaal. Sinds 2004 werkt hij als zelfstandig journalist en boekenschrijver. Van zijn hand verschenen biografieën en boeken over sport.

Prachtig levensverhaal

Cruijff : de biografie Auke Kok werkte drie jaar lang aan zijn biografie over Cruijff. Het resulteerde in een prachtig levensverhaal dat leest als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze 'Jopie' zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Boeken laten signeren

Kaarten Het interview is op dinsdag 14 januari 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, tel. 0575-512926. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen en bij boekhandel Boek & Buro Zutphen. De entree bedraagt € 10,00; voor leden Graafschap bibliotheken € 7,50 (incl. consumpties). Reserveren wordt aanbevolen! De zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor aanvang is er koffie en thee; in de pauze wordt er een drankje geschonken en is er gelegenheid tot het laten signeren van boeken.