Jeugd FC Zutphen klaar voor Feyenoord, Chelsea en Anderlecht op internationaal toernooi

02-08-2017 Sport Redactie

Bovenste rij van links naar rechts: Jelle, Thijmen, Stan, Noah, Zidane. Middelste rij van links naar rechts: Mika, Luuk, Rodi, Melle, Joran, Julian, Avinash. Voorste rij van links naar rechts: Jules, Tim, Senna, Volkan Yildirim (trainer), Robert van Osch (trainer), John Peter Murray (leider), Kevin, Rik, Frank. Medische begeleiding (niet op foto): Mohamed el Hadouchi en Floriaan Wansink van Sports & Science.

ZUTPHEN - Het team van FC Zutphen dat mee gaat doen aan het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbaltoernooi U13 op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus is bekend. De jongens zijn goed gemotiveerd en gaan in augustus graag de strijd aan tegen de verschillende nationale en internationale topteams.

Het team is speciaal voor het toernooi samengesteld. Een aantal jongeren doen voor de 2e keer mee, maar voor de meeste jongeren is het de eerste keer. Ze vinden het een hele eer om mee te doen. “Vorig jaar hadden we zelfs een echte aanhang. Als wij speelden stonden ze achter de goal en maakten ze veel lawaai. En toen we scoorden kwamen ze het veld op om te juichen. Super om ook dit jaar weer mee te mogen doen”, vertelt de ervaren Rik.

Trainer Robert van Osch begeleidt het U13 team ook voor de tweede keer. De eerste keer was het zijn eigen team die meedeed. Voor dit jaar is het team uit twee selecties voor het toernooi samengesteld. Ik ben er trots op dat FC Zutphen mij ook dit jaar heeft gevraagd om het team te begeleiden. Rik, Avinash, Luuk en Zidane vinden het super gaaf om mee te doen. Alle vier hopen ze tegen Chelsea te mogen spelen. Zo’n mooie club, alhoewel Avinash het meest hoopt op Feyenoord. “Het zou heel goed kunnen dat één van die jongens later profvoetballer wordt en dat wij kunnen zeggen dat we tegen hem hebben gespeeld.”

Het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbaltoernooi vindt plaats van 18 tot 20 augustus. Drie dagen lang voetbalplezier voor voetballiefhebbers uit de wijde omtrek om te genieten van de talenten van Feyenoord (toernooiwinnaar 2016), Anderlecht, AZ, Bayer 04 Leverkusen, Chelsea, KV Mechelen, PSV, Vitesse, West Ham United en natuurlijk onze eigen FC Zutphen.

Opening
Het toernooi begint vrijdagavond 18 augustus om 17.30 uur met de openingswedstrijd FC Zutphen – Vitesse. Om 18.30 uur volgt de wedstrijd Feyenoord – KV Mechelen. Na afloop van deze wedstrijd om 19.30 uur wordt het toernooi officieel geopend door VVV-speler Johnathan Opoku, oud-speler van FC Zutphen. Alle teams zullen zich dan presenteren aan het publiek.