Jong, oud en alles ertussen; bij Judo Zutphen kan iedereen meedoen

29-08-2017 Sport Advertorial

ZUTPHEN – Het nieuwe judoseizoen is begonnen en Stichting Judo Zutphen is er helemaal klaar voor.

De sportschool aan de Laan naar Eme van trainster Mirjam van 't Hul biedt judo voor alle leeftijden. De allerjongsten kunnen al vanaf 2,5 jaar terecht bij de tuimeljudo. “Tuimeljudo is de voorloper op jeugdjudo, maar ook een ideale voorbereiding voor jonge kinderen op elke andere sport.” zo laat de stichting weten. “De kinderen leren onder meer rollen, vallen, samenwerken, klimmen en balanceren.”

Zodra de kinderen 5 jaar zijn kunnen ze doorstromen naar de jeugdjudo.

Behalve de jongste telgen kunnen ook de ouders of andere ouderen meedoen op niveau. “Zowel de beginnende, gevorderde als herintredende judoka kan bij ons terecht.”

G-judo
Sinds dit jaar heeft Stichting Judo Zutphen ook G-judo geïntroduceerd. Deze vorm van judo richt zich speciaal op mensen met een beperking (lichamelijk en/of geestelijk). “Het is zodanig aangepast dat de risico's tot een minimum beperkt zijn. In deze lessen wordt er veel aan stoeispelletjes gedaan waarbij sfeer, pret maar ook techniek en discipline belangrijk zijn.”

Wedstrijdjudo
De Zutphense judoschool staat vooral bekend om de selectie toppers. Drie keer in de week geeft de sportschool speciale wedstrijdtraining. Deze zijn gericht om mee te doen aan regionale, nationale en internationale toernooien; en met succes. Zo is Martine Demkes meervoudig Nederlands kampioen en deed Esther Stam mee aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Wie het zelf een keer wil meemaken kan drie keer gratis mee komen doen. Zij kunnen contact opnemen met 06-23919102 of via info@judozutphen.nl.