Judobond selecteert Pot

06-01-2020 Sport Redactie

ZUTPHEN - De judoka Daan Pot is tijdens de kerstvakantie door de Judobond Nederland geselecteerd om op europees niveau te gaan judoën. Daan Pot gaat dan deelnemen aan Europacup wedstrijden voor cadetten. Ondanks dat Daan Pot de jongste judoka is in deze klasse heeft hij zich bewezen op de meetmomenten in Nederland. De judoka die getraind wordt door zijn vader Daniel Pot heeft geen Illusies. Daan Pot legt uit: “Het niveau op deze wedstrijden is erg hoog en ik ben nog erg jong. Sommige judoka’s ben ik al eens tegengekomen op de grote internationale toernooien, zoals in Amerika, Rusland en Azerbeidzjan.

Alles moet wijken

Bij Europacup wedstrijden komen alleen de beste van elk land, dus elke partij wordt dan zwaar. Ik heb geen idee hoe ik ga presteren.” Judoschool Pot heeft een eigen en speciaal programma voor de judoka die echt verder wil dan Nederland. Dit betekent dat je wel ergens voor kiest. Eigenaar van Judoschool Pot, Daniel Pot, vertelt:”Wil je echt iets bereiken in de sport dan zal alles er voor moeten wijken. Niet iedere judoka, maar ook club of gezin is bereid deze keuze te maken. Alles zal om de sport moeten draaien.Terwijl de uitkomst onzeker is.”

Trainen onder schooltijd

Judoschool Pot is de enige judoschool in de omgeving die ook een trainingsprogramma onder schooltijd aanbiedt. Judoka’s van andere scholen zijn welkom, maar worden vaak tegengehouden door hun eigen club. Onbegrijpelijk vindt Pot, want de sporter dient voorop te staan. Daan pot zal zijn eerste Europacup wedstrijd op 8 februari in Follonica Italië hebben.