Kansloos FC Zutphen onderuit in Kampen

08-11-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN/KAMPEN - FC Zutphen trad aan tegen KHC uit Kampen. De goede vorm van afgelopen zaterdag, in de gestaakte wedstrijd tegen SDVB, konden ze echter niet doorzetten.

De Zutphenaren startten de wedstrijd met een viermans middenveld, en twee spitsen. Aanvoerder Tom de Haan was door privé verplichtingen afwezig, en het bleek dat de routinier van FC Zutphen node gemist werd.

Vanaf de aftrap werd FC Zutphen door de thuisploeg afgetroefd, waardoor na zes minuten al tegen een 1-0 achterstand werd aangekeken.

Niet veel later stond de Ibrahim Tuncer (Kampen) oog in oog met keeper Lars Rotman, die kon voorkomen dat vroeg in de eerste helft de wedstrijd al gespeeld zou lijken.

Voorin bij FC Zutphen haalde Noe Bokila deze middag niet zijn gebruikelijke vorm, en werd Edilson Coelho goed uitgeschakeld door de sterk spelende verdediger Justin Drost. FC Zutphen had wel een goede kans op de gelijkmaker. Een uitstekende actie van de goed ingevallen Jesse Bickes, bracht de bal bij Edilson Coelho. Hij leverde een goed schot af, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Ondanks al deze waarschuwingen ging het voor FC Zutphen pal voor de rust alsnog mis. Tom Diender. (Kampen) kreeg de bal in de voeten gespeeld op randje buitenspel. De zeer goed leidende scheidsrechter Meulenkamp uit Ommen liet doorspelen, en Diender zorgde met een droge schuiver in de 43e minuut voor de 2-0. De wedstrijd was in wezen gespeeld.

FC Zutphen probeerde het na de rust nog wel. Verdediger Niels Verbeek werd opgeofferd voor spits Niek Bakkerweerd. Maar doordat FC Zutphen alles op de aanval gooide, ging dat ten koste van de organisatie achterin. Bovendien hadden de Zutphenaren grote moeite met het fysiek sterk spelende KHC. Goede mogelijkheden ontstonden er voor Ibrahim Tuncer en Leroy Knol. Maar zij weigerden de wedstrijd in het slot te gooien.

In de 70e minuut viel vrij onverwacht de 2-1. Een goed genomen corner van Jaimy van der Velde, kwam bij Niek Bakkerweerd, die prima binnen tikte.

KHC probeerde direct wat terug te doen, maar Lars Rotman greep goed in na een hectische situatie voor zijn doel. Even later was het opnieuw Ibrahim Tuncer die een flinke kans miste.

In de 87e minuut viel de definitieve beslissing, doordat Tom Diender een pass van achteruit uitstekend afrondde en voor de 3-1 zorgde.Gerelateerd