Korfbaljaar van start met mooi toernooi

06-01-2020 Sport Redactie

ZUTPHEN - Zaterdag 4 januari is voor het eerst het Fresh Head Tournament gespeeld. In 2020 fris van start met een nieuw korfbaltoernooi, bedoeld voor internationale topploegen en Nederlandse ploegen uit de eerste en overgangsklasse. De deelnemende ploegen lieten mooie en doelpuntrijke wedstrijden zien in de Hanzehal, waar het publiek dat in grote getale aanwezig was volop van heeft genoten.

Weer in vorm komen

Met het Fresh Head Tournament wil korfbalvereniging KVZ de spelers de gelegenheid bieden om na de feestdagen weer in vorm te komen voor het vervolg van de zaalcompetitie. Drijvende kracht Harald Vogd kijkt terug op een geslaagde eerste editie: “Het mooie is dat we in de Hanzehal drie velden beschikbaar hebben, waardoor we in kort tijdbestek veel interessante wedstrijden gespeeld worden. De reacties van de deelnemende ploegen waren heel positief. Pegasus uit Köln heeft het ervaren als een uitstekende voorbereiding op het EK volgende week in Budapest.”

De Wisselbal

In deze eerste editie nam KVZ 1 het op tegen de Duitse landskampioen Pegasus en tegen NKC ’51 en Unitas, die dit zaalseizoen beide in de Overgangsklasse uitkomen. KVZ 2 speelde tegen Regio’72, Unitas en NKC’51. KVZ A1 korfbalde tegen NKC’51, SEV en Oost Arnhem. Hoofdtrainer Erik Wolsink van KVZ is enthousiast: “Het was voor onze selectie een leuk en pittig toernooi met drie interessante wedstrijden met schotklok. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd, alhoewel Unitas er bovenuit stak en terecht ‘de Wisselbal’ pakte. Voor KVZ is het leerzaam om tegen hoger spelende teams te spelen. Dit zorgt voor de gewenste stappen in bewustzijn en groei naar een hoger niveau. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Lekkere daghap

Beide heren benadrukken dat het goede verloop van het toernooi te danken is aan de vele vrijwilligers, zoals de wedstrijdleiding door Marije Kabel, de scheidsrechters, de jurytafel en de EHBO, die zich allemaal hebben ingezet om van deze middag een succes te maken. Ter afsluiting genoten ruim 100 deelnemers, vrijwilligers en supporters samen van een lekkere daghap die werd verzorgd door restaurant De Chinese Muur uit Warnsveld in samenwerking met de kantinecommissie van KVZ.