KVZ verlengt contract met Elmar Hesselink niet

23-01-2019 Sport Redactie

ZUTPHEN - KVZ heeft besloten om het contract met de hoofdtrainer van de selectie na dit seizoen niet te continueren voor een derde seizoen. De tegenvallende resultaten van de selectie zijn een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Elmar Hesselink deelt de mening van het bestuur en had voor zichzelf geconcludeerd dat verandering van hoofdtrainer is deze fase nodig is.

Lastige periode

Elmar is in de zomer van 2017 gestart als hoofdtrainer van KVZ. Als verenigingsman heeft hij de verantwoordelijkheid op zich genomen om het eerste team van KVZ door een lastige periode te loodsen. Immers bij zijn aantreden had hij te maken met de nodige mutaties in de selectiegroep. Het is hem gelukt om de groep weer op één lijn te krijgen. Het bestuur en de TC van KVZ zijn hem daar erkentelijk voor. Met dit besluit komt per juni 2019 een einde aan de samenwerking tussen KVZ en Elmar Hesselink. Het bestuur van KVZ gaat zich in de tussentijd oriënteren op de aanvullingen die de technische staf van onze selectie nodig zal hebben.

Goede afronding

Elmar Hesselink en KVZ hebben uitgesproken samen voor een goede afronding van het seizoen te gaan. Gerrit de Weert is in de zomer van 2018 gestart als trainer van het tweede team. Hij heeft aangeven dat de balans werk en korfbal voor hem niet meer te combineren valt. Ook hij zal aan het eind van dit seizoen zijn trainerstaken bij KVZ beëindigen.