Lea Dasberg en Theo Thijssen winnaars schoolkorfbaltoernooi

21-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – De Lea Dasberg 6 en de Theo Thijssen 1 zijn de trotse winnaars geworden van het schoolkorfbaltoernooi van KVZ.
Woensdag speelden 55 teams van 12 basisscholen in Zutphen en Warnsveld tegen elkaar op de velden van de Zutphense korfbalvereniging.
Aan het einde van de middag overhandigde wethouder Coby Pennings de prijzen. Zij benadrukte dat een toernooi als dit niet georganiseerd kan worden zonder de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie, de kantine, het fluiten van de wedstrijden en het begeleiden van de ploegen.

Prijsverdeling
Na spannende finalewedstrijden eindigde  bij de ploegen uit groep 5 en 6 Fontein 6 als vierde, Zonnewende 4 als derde, Fontein 3 als tweede en werd Lea Dasberg 6 kampioen.

Bij de ploegen uit groep 7 en 8 eindigde De Waaier 2 als vierde, Wegwijzer 1 als derde, Achtsprong 4 als tweede en werd Theo Thijssen 1 kampioen.

 Misschien nog wel belangrijker dan winnen is het sportief met elkaar omgaan. De sportiviteitsprijs, door KVZ de Chris Fokken Bokaal genoemd, werd dit jaar uitgereikt aan Plotter 4.