Live bij FOX Sports: Be Quick kampioen en heel Nederland weet het

22-04-2017 Sport Redactie

ZUTPHEN – Be Quick Zaterdag 2 is kampioen, en dat mag heel Nederland weten. De wedstrijd tegen FC Zutphen 4 werd met 4-1 gewonnen.
De wedstrijd was bijzonder omdat deze live werd uitgezonden op FOX Sports. Toch lieten de mannen van Be Quick zich niet afleiden door het hele mediacircus waaraan onder meer Ronald de Boer en Hans Kraay meewerkten.

“Ze pakken goed uit, overal staan camera's”, aldus Michael van Duijn van Be Quick. Ook Bas Wienholts ziet het wel zitten: “Het is een hele happening. Aankomen met een spelersbus, de cameraploeg die erbij staat. Ook in de kleedkamer.”
Toch stond Wienholts niet op met zenuwen: “Vooral met dorst. Gisteren is er nog wel wat in gegaan.”

Dominant spel
Van zenuwen leek Be Quick dan ook geen last te hebben. Vanaf de aftrap domineerden zij het spel. Het hele team zou uiteindelijk speeltijd krijgen. Voor Stephan Mannessen, aanvoerder van het team, was dit wel erg kort.

In de zesde minuut zorgde hij voor de 1-0, maar binnen enkele minuten moest hij vanwege zijn enkel al gewisseld worden.
Hoewel Be Quick aan een gelijkspel genoeg had voor het kampioenschap, was de doelpuntendrift voor de camera's erg hoog.

Rick Lesman schoot in de 19e minuut hard raak. Twaalf minuten later stond de 3-0 ook op het scorebord door Nick Scharrenberg.
In de rust analyseerde Ronald de Boer de wedstrijd: “Het is nu al een historische dag voor Be Quick. Ik verwachtte meer missers en botsingen in het amateurvoetbal, maar het is goed werk.”

De Boer was erg tevreden over het spel van Be Quick: “Het zijn goede middenvelders. De 2-0 (hard schot vanaf randje 16 meter, red.) gaat de hele wereld over.” grapte De Boer. Volgens hem viel vooral Oscar de Haan op met zijn goede spel.

Interview op het veld
De tweede helft was niet anders. Be Quick domineerde, maar was minder succesvol in de afronding. Tot de 64e minuut, toen Nick Scharrenberg de 4-0 maakte.

Aan de andere kant had keeper Lars Rotman niks te doen. Zo weinig zelfs, dat Hans Kraay de keeper op het veld, tijdens de wedstrijd, ging interviewen. Halverwege het interview kwam FC Zutphen echter aanstormen, waarop de cameraploeg snel naar achter moest duiken.
Pas in de 80e minuut kon FC Zutphen iets terugdoen, toen via een penalty het 4-1 werd. Dit zou tevens de eindscore zijn.
Wienholts: “Dit gaan we vieren met bier. We hebben van de sponsor daar een mooi koelkastje voor gekregen.”

Marc Koopmans, aanvoerder van FC Zutphen, vond het een verdiende nederlaag: “Ze waren beter. Wij waren nog beetje zenuwachtig met de camera's. Maar we hebben leuk gespeeld, een leuke dag gehad. Voor ons is dit net zo bijzonder.”
FOX Sports zond de wedstrijd, met nabeschouwing, tot 15.00 uur uit. Bij Be Quick wordt vandaag nog het 115 jarige bestaan gevierd.

Bekijk de foto's