Na 50 jaar weer 'Monsterzwemtocht' door de IJssel

14-12-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN – De Vrije Slag Door Zutphen (DVSDZ) gaat een nieuwe zwemtocht organiseren. De organisatie, bekend van de wedstrijd in de Berkel, en vorig jaar ook de kilometer lange strijd in de IJssel, komt met een 'monstertocht' van 7,2 kilometer van Cortenoever naar Zutphen.

“Vorig jaar hebben we met veel succes H2O Zutphen georganiseerd. De belangstelling was groot en de ervaringen waren goed. Wij én de deelnemers hebben bewezen dat zwemmen in de IJssel geweldig is. Iedereen die ons een beetje kent, had kunnen vermoeden dat we het deden met in ons achterhoofd de gedachte om de oorspronkelijke tocht Cortenoever – Zutphen nieuw leven in te blazen. Dat gaat gebeuren.” aldus de organisatie. “In 2017 géén H2O-Zutphen van haven naar haven, maar wel de monstertocht van 7,2 kilometer van Cortenoever naar Zutphen.”

De tocht zal voor het eerst sinds 1959 weer worden gehouden.

De tocht door de Berkel en de IJssel worden in hetzelfde weekend georganiseerd. Op zaterdag 19 augustus zal de tocht door de Berkel plaatsvinden, een dag later die van de IJssel.

De Vrije Slag
De Vrije Slag door Zutphen is in 2009 begonnen als eenmalig idee. Aan de eerste editie deden 63 zwemmers mee. Tegenwoordig doen honderden sportievelingen mee aan een van de drie evenementen.Gerelateerd