Olympisch kampioen Elis Ligtlee komt naar Zutphen

04-10-2017 Sport Redactie

ZUTPHEN - Olympisch kampioen baanwielrennen Elis Ligtlee komt naar Zutphen om te vertellen hoe belangrijk een sportvereniging voor haar carrière was. Zij komt op 11 oktober om bij Zutphen Actief hierover te praten.

Iedereen die op het gebied van sport en bewegen actief is, kan daarna met elkaar in gesprek over het organiseren van sportactiviteiten. De bijeenkomst vindt vanaf 19.00 uur plaats bij Praktijkonderwijs Zutphen op de Paulus Potterstaat 12a in Zutphen.

Tijdens deze avond worden 3 workshops gehouden. Een workshop gaat over het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen. Buurtsportcoach Stefan Zwaverink vertelt over de werving van vrijwilligers en hoe je ervoor zorgt dat vrijwilligers langere tijd bij de club blijven.
Henri Roeterdink vraagt in een workshop wat hij als buurtsportcoach van Zutphen Actief nog meer voor sport en bewegen in de stad kan betekenen.
Coach Anno Waterlander gaat met zijn workshopdeelnemers in gesprek over hoe verenigingen onderling kunnen samenwerken. En hoe ze meer contact kunnen maken met wijkbewoners.
Inschrijven voor een workshop kan bij binnenkomst. De workshops beginnen om 19.30 uur en duren elk 20 minuten. Je kunt dus alle drie de workshops na elkaar volgen.

Zutphen actief
Zutphen Actief is het sportplatform van de gemeente Zutphen. Dit netwerk heeft als doel om meer inwoners te motiveren (meer) te gaan sporten en bewegen zodat zij zich fitter voelen. De buurtsportcoaches helpen onder andere de Zutphense sportverenigingen, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen bij de organisatie van beweeg- en sportactiviteiten.