Olympische Esther Stam uit Warnsveld uitgezwaaid

25-06-2016 Sport Redactie

Esther Stam naast haar aanmoedigingsposter bij Stichting Judo Zutphen | © Zutphen24

ZUTPHEN/WARNSVELD – De Warnsveldse judoka Esther Stam heeft vrijdag op haar club een groots afscheid gekregen voor zij naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaat later dit jaar.

Tijdens de afscheid konden veel kinderen van de club, Stichting Judo Zutphen, nog een partijtje judoën en tekeningen of kaartjes geven.

“Super geweldig”, vindt Stam het, “Je merkt dat de club heel betrokken is met wat je doet. Dat geeft een enorm goed gevoel.”

Rio
Hoewel de Olympische Spelen pas in augustus zijn, is het al wel de laatste week voor Stam in Nederland. “Woensdag vertrek ik richting Spanje voor een trainingsstage”, vertelt de Warnsveldse, “Daarna door naar Israël voor een andere stage.”

Vervolgens zal ze doorreizen naar Georgië om de teamoverdracht te doen. Op de Olympische Spelen zal zij voor dat land uitkomen. Een keuze die vier jaar geleden is gemaakt met 'Rio' in het hoofd. “Het was een droom voor mij om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen.”

Nu dat gelukt is, is de vraag of dat alleen is om de 'Olympische gedachte' (meedoen is belangrijker dan winnen). “Ik ga er niet heen om alleen mee te doen”, lacht Stam, “Ik ga er heen voor een medaille.”

“Mijn verwachtingen zijn heel erg open. Ik weet dat als ik een goede dag heb ik ver kan komen. Ik kan van iedereen winnen.” zegt een zelfverzekerde Stam. “Ik ben geen favoriet. Maar alles kan. Ik heb er zin in.”Gerelateerd