Oranje U17 zorgt voor korfbalspektakel bij KVZ

15-01-2019 Sport Redactie

ZUTHEN = Op maandag 14 januari kwam bondscoach Barry Schep met zijn kersverse selectie Oranje onder 17 naar Zutphen. Niet alleen voor een oefenprogramma richting het Wereldkampioenschap dat in Eindhoven zal plaatsvinden, maar ook om een Clinic te verzorgen voor de D, E en F jeugd van KVZ. Met dank aan de vrijwilligers van KVZ, die de handen vol uit de mouwen staken, werd het een goed georganiseerd korfbalspektakel.

Plezier

Om 17.00 uur trapte Barry Schep vol enthousiasme de Clinic af voor bijna 60 jonge spelers van KVZ. Hij wist daar weer een echt feestje van te maken. Van de Oranjespelers leren hoe je met één hand een doorloopbal kunt maken en dan een wedstrijdje wie de meest bijzondere doorloopbal kan nemen, bijvoorbeeld onder de benen door of achter de rug langs. De winnaar, Leon uit de F2, maakte er, net als een aantal meiden, een radslag bij en won. Tot slot speelden de 60 jongens en meiden van KVZ met zijn allen een partijtje tegen het Oranjeteam. Wat een fantastisch chaotisch korfbalspektakel. Het plezier straalt er van af. Niet alleen bij de jeugd van KVZ, maar ook bij de spelers van Oranje en de bondscoach zelf.

Na de clinic stond er, met dank aan de kookploeg van KVZ, een lekkere maaltijd klaar. De Oranjeselectie, de mee gereisde ouders en de A1-spelers van KVZ schoven aan.

Goed tegenstand

Om 19.15 uur ging de eerste oefenwedstrijd van start. In de eerste helft nam de A1 van KVZ het vol enthousiasme op tegen Oranje U17 en werd in de tweede helft bijgestaan door KVZ 2. Het lukte om 5 doelpunten te scoren, tegenover de 39 scores van Oranje. In de tweede wedstrijd kwam ook KVZ 1 in actie en gaf goed tegenstand. Die wedstrijd eindigde met een stand van 18-23. Leuk en leerzaam om tegen een jonge ploeg met zo veel talent een korfbalwedstrijd te spelen.