Punt voor FC Zutphen na rommelige wedstrijd

25-10-2015 Sport Redactie

ZUTPHEN – FC Zutphen heeft zaterdag een punt overgehouden aan de wedstrijd met WVF uit Zwolle. Hierdoor kan FC Zutphen niet meer meedoen om de periodetitel. De eindstand stond na 45 minuten al op het scorebord.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Zutphenaren. Bij de eerste aanval van WVF in de zesde minuut lag de bal in het net. Door onoplettendheid van de verdediging, die dacht dat de bal over de achterlijn was geweest, kon de voorzet ingekopt worden door Bas Bouwhuis (WVF).

Ruim een kwartier later, in de 23e minuut, zorgde Tom de Haan uit een vrije trap voor de 1-1, wat achteraf de eindstand bleek.

FC Zutphen trachtte door te drukken, en even later was er een enorme kans voor Noe Bokila. Hij kwam alleen voor doelman te Wiele, maar deze wist zijn schot te pareren. Aan de andere kant was het Muhittin Yukselen die net miste na een voorzet van Jari Bezembinder.
In de laatste fase voor rust was het FC Zutphen dat de beste mogelijkheden had.
Een schot van Edilson Coelho werd van de lijn gehaald, en Jesse Bickes had moeten scoren nadat doelman te Wiele een hard schot van Tom de Haan pas in tweede instantie kon keren.

In de 2e helft trachtten beide  ploegen het initiatief te pakken. En dat lukte FC Zutphen het beste maar de Zutphenaren speelden veel te rommelig en onsamenhangend.
FC Zutphen bleef kansen missen. Een goede pass van Jesse Bickes bracht de bal bij Noe Bokila, die geen kracht achter de bal kon krijgen.
Na negentig minuten was er verder niet gescoord.

FC Zutphen komt daardoor op 14 punten uit zeven wedstrijden, te weinig voor een periode titel, maar wel goed voor een stevige 3e plaats.
De periodetitel zal beslist worden tussen Go Ahead Kampen, waar oud trainer Edwin van Nijen furore maakt, en SDVB Barneveld dat zaterdag op bezoek komt op sportpark ’t Meijerink.Gerelateerd