Stefan Groothuis te gast bij KVZ

21-03-2019 Sport Redactie

ZUTPHEN - Op vrijdagavond 17 mei is Stefan Groothuis te gast bij KVZ, op een bijeenkomst voor de sponsoren en Vrienden van de korfbalclub. Een actieve en bruisende sportvereniging als KVZ kan niet zonder sponsoren. Ook de Vrienden van KVZ zijn belangrijk. Met hun bijdrage kan elk jaar iets extra’s gedaan worden. Daar doet KVZ graag iets voor terug. Deze keer heeft de sponsorcommissie Stefan Groothuis uitgenodigd om zijn verhaal, over wat het betekent om topsporter te zijn, met de sponsoren en de Vrienden van KVZ te delen.

Olympisch goud

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat Stefan Groothuis zijn sportcarrière begon als korfballer in Zutphen. Als kind heeft hij een aantal jaar met plezier bij Rapiditas gekorfbald. Wat wel bij iedereen bekend is, is dat hij groot geworden is als topschaatser. In 2005 brak hij door als specialist op de 1000 meter. Hij behaalde 6 keer goud bij het NK sprint, verzamelde 3 gouden nationale medailles op de 1000 en één op de 1500 meter, won het WK sprint in 2012 en kort daarna ook de 1000 meter op het WK afstanden. In 2014 beleefde hij het hoogtepunt: Hij veroverde bij de Olympische Spelen in Sotsji goud op de 1000 meter. Die successen zijn bijzonder, na de zware tijden die hij ook kende. In 2013 kwam hij met zijn verhaal naar buiten, over een zware depressie twee jaar daarvoor. In 2016 beëindigde Stefan Groothuis zijn carrière als topsporter. Hij startte een eigen bedrijf, Bokito Works, om mensen te gaan trainen om zowel fysiek als mentaal weerbaarder te zijn. Hij doet dit op basis van zijn eigen ervaringen en kennis als topsporter, in nauwe samenwerking met vakspecialisten.

Informele sfeer

Naast een boeiende kennismaking met Stefan Groothuis is er ook de gelegenheid om in informele sfeer met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken. De bijeenkomst is exclusief voor de sponsoren en Vrienden van KVZ. Nog geen sponsor of Vriend, maar wel interesse om erbij te zijn? Neem dan contact op met sponsorcommissie@kvz2000.nl voor de sponsormogelijkheden.