Vechtsporter Douwe ter Horst pakte Brons in Hoensbroek

20-11-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN / HOENSBROEK - Bekend Zutphenaar en vechtsporter Douwe ter Horst deed mee aan de Haojie Wu Shu kampioenschappen in Hoensbroek. Dit grootse toernooi wordt jaarlijks georganiseert door bondscoach Loe Hoyer van Hoyer Wu Shu. Douwe deed mee met de ongewapende en gewapende competitie en pakte krachtig de bronzen medaille voor de 3de plaats.

Vele competities

Wie kent hem ondertussen niet, Zutphenaar Douwe ter Horst een vechtporter puur sang. Met name de traditionele vechtstijlen hebben hem altijd enorm geinteresseerd. Dus deed hij Wu Shu, Shaolin Kung Fu, Stickfight en Renzoku Jiu Jitsu. Echter is Douwe altijd in de traditionele Chinese martial arts blijven hangen en doet vele compeities in binnen en buitenland.

Hard strijden

Nu deed hij wederom mee in Hoensbroek waar hij hard moest strijden tegen scholen vanuit heel Europa. Binnen de gewapende divisie werd Douwe net 4de. Maar met het onderdeel ongewapend pakte hij met de Shaolin Seven Star Fist het brons. Een prachtige medaille en deelname.certificaat waren het gevolg van een maandenlange voorbereiding.

Sterke geest

Douwe ter Horst heeft een erg goed seizoen achter de rug en heeft veel eremetaal gewonnen in 2018. Deze Zutphense topper heeft veel van zich laten horen op sportgebied en zal nog veel meer van zich laten horen door goede prestaties in de toekomst. Naast al deze successen is Douwe heel gewoon gebleven. "het gaat me om een sterke geest in een krachtig lichaam te krijgen, winnen is leuk maar niet noodzakelijk" aldus Douwe ter Horst