Verrassende overwinning FC Zutphen bij koploper

24-04-2016 Sport Redactie

ZUTPHEN –  FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op sportpark Middenwetering in Kampen een grote stap gezet op weg naar behoud van het eerste klasserschap door bij de koploper zeer verrassend met 2-3 te winnen. Doordat alle concurrenten punten verspeelden kan FC Zutphen in ieder geval niet meer rechtstreeks degraderen, en staat het met nog 3 wedstrijden te spelen 4 punten boven de degradatieplaats.

Door deze overwinning stijgt FC Zutphen zelfs naar een gedeelde 7e positie op de ranglijst.

Go Ahead - FC Zutphen
Het team van oud FC Zutphen trainer Edwin van Nijen zocht direct vanaf de aftrap de aanval. De verdediging van FC Zutphen had in de beginfase grote problemen met de goed spelende en technisch vaardige voorhoede van de gastheren. Een geoliede aanval eindigde bij Madih Doufikar, maar hij schoot net over. Aan de andere kant was het de continu dreigende Edilson Coelho die een unieke kans had om de score te openen. Na een een-twee combinatie met aanvoerder Wouter de Haan dook hij alleen voor doelman Tim Noordman op, maar deze redde knap.

In de 5e minuut echter was het al raak en viel de 1-0 voor Go Ahead Kampen. Een prima combinatie over de vleugel bracht de bal bij Samir Merraki, die diagonaal en hard de 1-0 binnen schoot.

FC Zutphen leek in deze fase op een grote nederlaag af te stevenen, maar de ploeg herpakte zich wonderbaarlijk. In de 22e minuut viel onverwacht de 1-1.
Een vrije trap op de eigen helft van FC Zutphen werd door Mark Bloemendaal op het hoofd gebracht van Noe Bokila, die met een prachtige boogbal doelman Tim Noordman verraste. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen.

Men trachtte de voorsprong te forceren, maar de spelers van FC Zutphen groeiden steeds beter in de wedstrijd. Er stond een echt team, dat volop de strijd aan ging.

Na de rust trok de thuisploeg opnieuw fel ten aanval. Maar tot echte mogelijkheden leidde dat niet.

Tien minuten na de rust viel in 2 minuten tijd de beslissing in de wedstrijd. Opnieuw een pass van Mark Bloemendaal bracht de bal via Geert Bijl bij Noe Bokila, die zijn zeer productieve middag afrondde met een 2e doelpunt, 1-2.

Go Ahead was nog niet van de schrik bekomen, of twee minuten later lag de 1-3 achter doelman Tim Noordman. Een prachtige dieptepass van achteruit bracht de bal bij Edilson Coelho. Zijn directe tegenstander en ook de doelman waren kansloos. Deze beide momenten zetten een dikke streep door de kampioenaspiraties van de gastheren uit Kampen.

In de 63e minuut kwam Go Ahead via een wat dubieuze strafschop terug op 2-3. Jurrian Zandbergen liet zich deze kans niet ontnemen. Daarmee was de eindstand bepaald.