Vier teams KVZ kampioen

27-02-2017 Sport Redactie

ZUTPHEN - Zaterdag werden vier teams van korfbalvereniging KVZ thuis in Zutphen kampioen.

De F1 behaalde dit seizoen in de veldcompetitie al een tweede plaats. In de zaal waren zij erop gebrand om de kampioensbeker in ontvangst te nemen. En dat lukte dus door zaterdag met 17-10 te winnen van Rheko F1. De ploeg dankt het kampioenschap vooral aan het scorend vermogen. Ze maakten in 11 wedstrijden maar liefst 173 doelpunten.

De E3 startte dit seizoen op het veld met een aantal nieuwe spelers en verloor toen nog regelmatig een wedstrijd. In de zaalcompetitie kregen ze de smaak van het scoren te pakken en verloren ze maar één wedstrijd. Zaterdag won de E3 met 5-0 van Steeds Hooger /Atalante en is daarmee verzekerd van het kampioenschap.

Terwijl beide ploegen in de kantine van de Hanzehal het kampioensfeestje vierden, kwam de C3 in actie. Ook deze ploeg werd kampioen door in een spannende wedstrijd met 6-4 te winnen van DOS-WK C3. Na het eten van de kampioenstaart trotseerden de bikkels van de C3 de kou en namen ze een kampioensduik in de vijver naast de Hanzehal.

’s Middags speelde de A2 tegen Duko A1. Ook dit team pakte de kans om kampioen te worden, door met 16-10 te winnen. Dat is voor deze juniorenploeg een extra mooie bekroning op een zwaar zaalseizoen. Onder andere als gevolg van veel blessures onder de A-spelers van KVZ, was het voortdurend puzzelen om het team compleet te krijgen. Met dank aan de inzet van de nodige B- en C-spelers is het toch gelukt om kampioen te worden.