Wandelsportvereniging Shrewsbury stopt met organisatie avondvierdaagse

09-11-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN - Wandelsportvereniging Shrewsbury heeft besloten de organisatie van de Avondvierdaagse in Zutphen na 45 jaar over te dragen. Het jaar 2019 wordt een overgangsjaar waarin de Wandelsportvereniging de avondvierdaagse samen met korfbalvereniging KVZ organiseert. Het is de bedoeling dat KVZ er samen met andere verenigingen voor gaat zorgen dat de avondvierdaagse in Zutphen ook in de toekomst blijft bestaan.

45 Jaar lang de avondvierdaagse georganiseerd
De Wandelsportvereniging Shrewsbury heeft de leden onlangs geïnformeerd over het besluit om te stoppen met het organiseren van de avondvierdaagse. Het aantal schouders waarop de organisatie van dit jaarlijks evenement rust wordt te klein en daardoor wordt de kwetsbaarheid te groot. Met pijn in het hart dragen Dini Goorman, Herbert Goorman en Hans Wouters de organisatie over: “Met hart en ziel hebben we 45 jaar lang de avondvierdaagse georganiseerd. Het was elk jaar een feest om zo veel kinderen en volwassenen te zien genieten van vier dagen wandelen in Warnsveld en Zutphen.”

KVZ neemt over
De wandelsportvereniging is blij dat zij korfbalvereniging KVZ bereid heeft gevonden om in 2019 samen met hen de avondvierdaagse te organiseren. De voorbereidingen zijn al in volle gang. In een werkgroep pakken de ervaren rotten van de Wandelsportvereniging en een aantal enthousiaste nieuwelingen vanuit KVZ de werkzaamheden samen op. De avondvierdaagse vindt in 2019 plaats van 3 tot en met 6 juni.

Levendig evenement
Korfbalvereniging KVZ neemt het voortouw om vanaf 2020 een nieuwe organisatie op de been te krijgen. Bij voorkeur wordt dit een samenwerking van verschillende sportverenigingen, en mogelijk ook scholen. Bestuurslid Margriet Nijstad, voorzitter van de werkgroep die de avondvierdaagse 2019 voorbereidt: “Het is ons doel om er samen met anderen voor te gaan zorgen dat de avondvierdaagse ook in de toekomst blijft bestaan in Zutphen. Zo’n levendig evenement, waar zo veel kinderen samen van genieten mag niet verloren gaan. Sterker nog, we gaan ons best doen er nog meer leven in te blazen.”