Winst: 2x Zilver voor Douwe ter Horst op Shaolin NK 2019

13-06-2019 Sport Redactie

NIJMEGEN LENT - Zutphenaar Douwe ter Horst heeft 2 tweede plaatsen behaald op het Shaolin NK 2019. De vechtsporter deed mee in ongewapende en gewapende categoriëen en was wederom enorm succesvol.

Brede sport

Zwaarden, stokken, kettingen, waaiers en meer waren aanwezig op het Nederlands Kampioenschap van 8 juni 2019. Natuurlijk ook ongewapende stijlvormen en vuistgevechten kwamen voor in de verschillende poules. De Shaolin vechtsport is breed en dat was overduidelijk weer te zien op het NK 2019.

Spanning

Shaolin scholen uit heel Nederland waren aanwezig op dit NK. Van jeugd tot volwassenen en die waren weer verdeeld in verschillende categoriëen zoals ongewapend, gewapend of ingedeeld bij de vuistgevechten. Er was ook veel publiek aanwezig die genoot van de spanning die de strijd tussen de atleten voortbracht.

Trots en voldaan

Zutphenaar Douwe ter Horst deed natuurlijk weer mee en had een degelijke en lange voorbereiding gehad. Vele uren van vechtsport training had Douwe gemaakt en hij was continu in de sportschool van Shaolin Kung Fu Apeldoorn te vinden. Al deze voorbereiding betaalde zich uit want hij pakte met overtuiging 2x het zilver in grote poules. Trots en voldaan trok Douwe ter Horst na een lange dag weer terug naar Zutphen.