Zutphenaar Douwe ter Horst als vechtsporter gehuldigd

15-02-2019 Sport Redactie

APELDOORN - Zutphenaar Douwe ter Horst is op 13 februari 2019 gehuldigd voor zijn goede vechtsport prestaties van 2018. Dit gebeurde door de gemeente Apeldoorn met wethouder sport van het cda Nathan Stukker. Vol trots kwam Douwe woensdag avond Zutphen binnen met zijn mooie penning

Goede prestaties

Douwe ter Horst een Zutphenaar met passie en ambitie is bekend van de vechtsport. Al.jaren lang is hij geregeld in het nieuws door zijn goede prestaties binnen Shaolin Kung Fu en Tai Chi. Douwe won in 2018 erg veel.prijzen en pakte in Europees verband goud en brons in het Duitse Nettetal. Ook was hij vooraanstaand op verschillende andere toernooien. De huldiging van Douwe gebeurde met een team waar ook Laura Bonthuis, Douwe Geluk en Argentina Cotcheza in zaten. Wel was de huldiging voor puur individuele prestaties van de atleten behaald in 2018.

Gewilde sportpenning

Diegenen die op een Nederlands Kampioenschap een eerste plaats halen, of op Europees niveau een podium plaats pakken komen in aanmerking voor de gewilde sportpenning. Douwe ter Horst zat daarbij en voldeed aan de zware criteria. Douwe woont in Zutphen maar traint bij Shaolin Kung Fu school Apeldoorn en heeft de sportpenning natuurlijk voor Zutphen binnengehaald. Een prachtige kroon op het werk van een goed sportman.