Zutphense korfbalvereniging is drie kampioenen rijker

12-03-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN SPORT - Zaterdag werd de korfbalcompetitie in de zaal zo’n beetje afgerond. Er hoeven nog maar enkele wedstrijden gespeeld te worden, onder andere door KVZ 1. Twee jeugdploegen van KVZ sloten de zaalcompetitie af als kampioen. Ook de G-toppers werden kampioen.

De F1 van KVZ won met 16-3 van Rheko en eindigde daarmee als eerste in de poule. Natuurlijk kreeg het team de kampioensbeker van KVZ uitgereikt en werden ze getrakteerd op een taart. Ook de B3 werd thuis, in de Hanzehal, kampioen. Ook deze ploeg won van Rheko, met 8-4.

Het derde team dat zaterdag kampioen werd, zijn de G-toppers van KVZ. De uitwedstrijd tegen Devinco, die tot het eind toe spannend bleef, werd nipt gewonnen met 14-15. Daardoor werden de G-toppers ongeslagen kampioen.

Positie KVZ 1 nog ongewis

De laatste zaalwedstrijd van KVZ 1, uit bij Dindoa, werd na 12 minuten gestaakt in verband met een spekgladde vloer. De korfbalbond beslist morgen over het over spelen van deze laatste competitiewedstrijd. Als het KVZ lukt om deze wedstrijd te winnen, maakt de ploeg nog kans op een beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud in de 1e klasse.