Zutphense voetbalclub geteisterd door ganzenpoep

09-03-2018 Sport Redactie

ZUTPHEN SPORT - De Zutphense voetbalclub Be Quick kampt met een extreme overlast van ganzenpoep. Dat meldt de club op hun site.
“Aan de overlast van de ganzen op ons terrein is helaas niets te doen. De gemeente heeft diverse pogingen gedaan en tal van middelen ingezet om de ganzen te verdrijven, maar allemaal zonder succes,” zo zegt de club.

Op dit moment is de overlast zo groot dat er komend weekend op veld 2 niet gevoetbald kan worden, het is simpelweg te vies. De wedstrijden die gepland staan op het tweede veld zullen dus worden verplaatst of afgelast. De trainers/ leiders worden door het wedstrijdsecretariaat hiervan op de hoogte gebracht.

Door de verwachte regen van de komende tijd, hoopt de club dat het veld weer bespeelbaar wordt.
Het veld wordt wekelijks gecontroleerd of deze weer goed genoeg is om op te spelen.

De club doet ook een oproep aan mogelijke vrijwilligers die de poep willen verwijderen. “Er is maar één manier om het mogelijk maken van het spelen op de velden te bespoedigen en dat is met heel veel vrijwilligers de poep van het veld scheppen. Bij deze doe ik ook een dringende oproep aan een ieder om indien mogelijk te helpen met het schoonmaken van de velden,” aldus de voorzitter, Jeroen Bloemenkamp.