200 optredens tijdens huiskamerconcert Gluren bij de Buren

07-02-2017 Uit Redactie

ZUTPHEN – De voorbereidingen voor de tweede editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren zijn in volle gang. Op 67 locaties in stad en dorp zijn op zondag 19 februari 200 optredens te zien van lokale muzikanten en andere podiumkunstenaars. Het geheel wordt afgesloten met een grote afterparty in de Buitensociëteit. Het gehele festival is gratis toegankelijk en vooraf reserveren is niet nodig.

De eerste editie van Gluren bij de Buren trok in 2016 zo’n 5000 bezoekers op ongeveer 50 locaties. Dat het aantal speellocaties bij de tweede editie op 19 februari 2017 uit kon komen op 67 was voor de organisatie een grote verrassing en zij zien dan ook uit naar een succesvolle tweede editie van het festival in Zutphen en Warnsveld. De optredens vinden op 19 februari plaats tussen 13.00 en 18.00 uur. Het volledige programma is te vinden in de programmakrant die verkrijgbaar is op locaties in de hele stad waaronder Muzehof en Hanzehof en via de website.

Bijzondere locaties
Tijdens het festival spelen lokale artiesten in woonkamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Het publiek krijgt gratis toegang tot de optredens en kan letterlijk ‘gluren bij de buren’. Behalve gewone huiskamers zijn er ook een paar speciale locaties toegevoegd aan het programma. Zo zijn er bijvoorbeeld optredens te zien in de molen ‘Nooitgedacht’ in Warnsveld (muziektheaterduo ANAE) en zingt het Odensehuis Koor in het Zutphense Odensehuis aan de Tengnagelshoek.

Afterparty in de ‘grootste huiskamer van Zutphen’
De tweede editie van Gluren bij de Buren Zutphen/Warnsveld wordt afgesloten met een grote afterparty in de ‘grootste huiskamer van Zutphen’: de monumentale Buitensociëteit. Vanaf 19.30 uur kunnen woonkamereigenaren, artiesten en bezoekers zich melden aan de Coehoornsingel voor een borrel en optredens van artiesten die tijdens het festival te zien waren op één van de vele locaties.Gerelateerd