Acties op touw voor behoud Hanzehof

24-11-2015 Uit Redactie

ZUTPHEN – De Hanzehof moet blijven. Dat is de leus van verschillende acties die ondertussen op touw gezet zijn na berichtgeving dat deze misschien ontmanteld wordt. Zo is hanzehofmoetblijven.nl opgericht, maar ook op facebook bestaat de community 'fight for Hanzehof'.

Op Facebook wordt er al op gereageerd. “Het enige fatsoenlijke theater hier in de buurt, daar moeten ze van AFBLIJVEN!!” is één van de reacties.

Via de site hanzehofmoetblijven.nl worden reacties en meningen verzameld om 30 november aan de gemeente aan te bieden.

De Hanzehof had verschillende scenario's aan de gemeente voorgelegd over de huisvesting. In het plan waren drie scenario’s beschreven over de huisvesting. Het ging daarbij om een instandhoudingsscenario, een upgrade scenario en het noodscenario. De eerste twee zouden miljoenen kosten, het noodscenario niet.

De gemeente had daar een vierde scenario aan toegevoegd, zij bekijken ook een eventuele ontmanteling van de Hanzehof als theater en congrescentrum. De Buitensociëteit (19de eeuwse concertzaal) zou wel blijven bestaan. Ook dit zou geld kosten, maar de structurele lasten zullen met enkele tonnen zakken.Gerelateerd