Alex Klaasen terug met succes-revue Showponies

18-10-2018 Uit Redactie

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, ons laat zien. En showt hij zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard met zang, dans, typetjes en komische sketches. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Showponies is op 15 November te zien in Hanzehof, Zutphen.

Vorig seizoen werd Showponies juichend ontvangen door de Nederlandse pers. Na vele uitverkochte zalen én de nominatie voor een Poelifinario is het dan ook niet meer dan logisch dat Alex dit seizoen nogmaals met zijn pony’s door het land draaft en het publiek trakteert op een avond vol zang, dans, typetjes en komische sketches. “Ik ga er nooit van uit dat iets een succes zal worden, dat moet je altijd maar afwachten. Maar ik zag dit vanaf het begin wel enorm zitten. Des te leuker dus als je dan tijdens het spelen merkt dat het goed valt.” Aldus Alex.

 Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in en zet hij het genre terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. Sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2.0. Ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z’n Alex Klaasens. Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. “Wat is een showpony? Dat zijn de mensen die we denken te moeten zijn voor alle andere mensen, omdat ze ons dan het leukst vinden!”

 “Ik doe musical, toneel, cabaret, sketch-programma’s op televisie. Maar wat ik ook doe, ik mis altijd iets. Als ik in een musical sta, mis ik vaak de comedy. Heb ik een rol in een toneelstuk, wil ik zingen. In Showponies mis ik niets, ik heb alles wat ik leuk vind om te doen samengebracht in deze voorstelling. Dat wilde ik al heel lang en het is fantastisch dat we mogen doorspelen en dat het publiek heel enthousiast is.”

 Reacties uit de pers

‘Één van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen.’ ***** - De Volkskrant

‘Een aaneenschakeling van hoogtepunten.’ ***** - De Telegraaf

‘Zeldzaam geestig en vocaal razend knap.’ ***** - AD

‘Ongekend hoog humorniveau bij Alex Klaasen.’ – Het Parool

‘Technisch en inhoudelijk ijzersterke identiteitsrevue.’ ***** - Theaterkrant

‘De beste show in tien jaar’ ***** - Dagblad van het Noorden

‘Moderne revue van hoog niveau’***** - Trouw

‘”Een identiteitsrevue” een woord dat nog niet bestond, maar het klopt aan alle kanten.’ **** - NRC

 

Credits


Teksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen

Muziek: Jan en Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker

Regie: Gijs de Lange Choreografie en staging: Daan Wijnands

Decorontwerp: Janne Sterke

Met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Kiefer Zwart,

Desi van Doeveren, Roman Brasser, Stef van Gelder en Cripta Scheepers Informatie en kaartverkoop: www.alexklaasen.nl en www.ntk.nl