Boekenweek met Sonja Barend

18-03-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - De koningin van de talkshow wordt ze genoemd: Sonja Barend. In de Boekenweek gaat ze in gesprek met bibliotheekmanager Barbara Deuss over haar memoires die ze vastlegde in het boek Je ziet mij nooit meer terug. Het belooft een mooie avond te worden op dinsdag 26 maart in de sfeervolle Broederenkerk.

Vertrouwd 

“Voor straks, lekker slapen en gezond weer op.” De slotzin die Sonja Barend altijd uitsprak aan het eind van haar talkshow op televisie. Meer dan veertig jaar lang was zij een vertrouwd gezicht op de buis. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. In haar boek Je ziet mij nooit meer terug stelt ze niet alleen vragen, maar zoekt ze ook de antwoorden. Vragen die haar al sinds haar jonge jaren achtervolgen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Al zoekende probeert ze inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nog dichterbij.

Reserveren

Het interview met Sonja Barend is op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Zaal open om 19.30 uur. De laatste entreekaarten (€ 10,00 voor leden Graafschap bibliotheken / € 12,50 voor niet-leden; inclusief consumpties) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen, T 0575-512926 en bij boekhandel Boek en Buro, T 0575-519717. Reserveren is verplicht.