Boeren, burgers en buitenlui op de middeleeuwse paasmarkt!

05-04-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Voor het derde jaar op rij organiseert archeologisch openluchtmuseum Erve Eme een middeleeuwse Paasmarkt. Dit jaar nog meer handige handelaren, stoere krijgers, vaardige ambachtslieden én geweldig middeleeuws entertainment. Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april ieder dag volop spanning en sensatie bij Erve Eme op het terrein van De Kaardebol in Zutphen. Op zaterdag 20 april start de markt om 11.00 uur. Marktkramen met prachtige stoffen, houtwaren, hand gesmede gereedschappen, prachtige middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers.

Nieuw dit jaar

geweldig entertainment voor jong en oud! Op zaterdagmiddag boeiende verhalen van Tim Talesman onder begeleiding van harpiste Iris Schram. Op zondagmiddag komt meesterverhalenverteller Sebastiaan de Zwitser. Hij kan als geen ander jong en oud meenemen naar de magische wereld van oude verhalen en legenden. Op tweede Paasdag komt de beste middeleeuwse (Zutphense) muziekband van Nederland naar Erve Eme: Datura. Die wil je niet missen! Hijs je tijdens de paasdagen in je 21e eeuwse maliënkolder en kom naar Erve Eme. Meet je krachten met de woeste krijgers, kijk rond en verwonder je op de markt, luister naar de fantastische muziek van de troubadours en verbaas je bij de verhalenvertellers.

Pinnen graag

De middeleeuwse paasmarkt op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen vindt plaats van zaterdag 20 t/m maandag 22 april. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-11 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Pinnen, graag! Gratis parkeren bij de Kaardebol of op het parkeerterrein van sportpark Zuidveen (zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick). Vanaf daar loopt u langs de Vijver in 5 minuten naar Erve Eme. Pas op: parkeer niet langs de Harenbergweg, de politie bekeurt. Met het openbaar vervoer kunt u Erve Eme bereiken met bus 84 vanaf station Zutphen, uitstappen bij Tichelkuilen. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar De Kaardebol / Erve Eme. Meer informatie: www.erve-eme.com of bezoek ons op Facebook!