Brand en kou; maar Koningsdag Warnsveld moet doorgaan

25-04-2017 Uit Redactie

WARNSVELD – Niks mag de Koningsdag in Warnsveld in de weg staan. Hoewel het weer niet meewerkt, kreeg de organisatie in Warnsveld maandag flinke schrik door de brand in restaurant De Pauw.

De Pauw speelt elk jaar een centrale rol bij Koningsdag. Ook voor dit jaar staat de feesttenten voor de Koningsdag al klaar. Hier wordt het jaarlijkse vogelschieten gehouden.

De Oranjevereniging Warnsveld zegt geschokt te zijn door de brand. Zij merken wel aan dat het vogelschieten en alle andere festiviteiten gewoon door kunnen gaan.

De Pauw zelf blijft wel dicht op Koningsdag.

Kleedjesmarkt
De andere festiviteiten zullen vooral last ondervinden van het weer. Koningsdag zal grotendeels droog blijven. Alleen rond het middaguur en vanaf 15.00 uur verwacht Weer Plaza een buitje. De temperatuur is ook nog relatief laag: 10 graden op het warmste moment van de dag.

Toch zal dat honderden mensen niet tegenhouden om plaats te nemen op de grootste kleedjesmarkt van de regio. Enige regels hiervoor: geen eten en drinken verkopen (afgezien van kinderen die eigen gemaakte cupcakes of iets dergelijks verkopen), en je plekje schoon en opgeruimd achterlaten.