Brummense popquiz 2018

28-12-2018 Uit Redactie

Foto vaste popquiz-huisfotograaf Gerrit Leemkuil

BRUMMEN – De Hans Broer Award is het komende jaar te vinden op de schouw bij Good Riddance, dit jaar bestaande uit Erik Bergsneider, Sylvia Smit en Erik Hommel. Dit team wist na een zinderende strijd gedurende zo’n drie uur, verdeeld over drie muziekronden, de achtste editie van de Brummense Popquiz te winnen. Zij werden op een half punt gevolgd door The Spotify’s en daar weer een enkele punt achter werd De Vrijwillige Brandweer van Breda dit jaar derde. Met een volle (uitverkochte) zaal, de traditioneel gezellige sfeer en een buitengewoon spannend verloop van de officiële popquiz, kan de organisatie ook dit jaar weer terugkijken op een bijzonder geslaagde editie.

Iedereen bedanken

Naast de elf deelnemende teams was de zaal gevuld met muziekliefhebbers en supporters van de deelnemende teams. De organisatie laat weten het evenement niet te kunnen organiseren zonder de steun van velen. Of het nu gaat om de faciliteiten van Fidato Arnhem of SPL P.A. Service, goede verzorging en gastvrijheid van De Vroolijke Frans, websitebouwer Trolly Town Studio, huisfotograaf Gerrit Leemkuil, huisband Move Your Mind, de vakkundige presentatie door Patrick Maijer, publieksquizjury Esther, Wilma en Froukje en jury-boegbeeld Martien Wilbrink. En ook worden de sponsoren hierbij niet vergeten: Kroese Arnhem/Nijmegen, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer, Music All In Zutphen en het Paaspopfestival in Schijndel. Nieuw dit jaar was bewegend beeld uit de zaal gemaakt door de videocrew van Popquiz Brummen bestaande uit Luna Kersten, Mathijs van de Sande en Jordy Reints.

Vele uitlopende muziekvragen

Het organiserende comité bestaat uit Theo van Enckevort, Robert Kersten, Karin Beuwer en Gert-Jan van Dijk. Zij schotelden de teams en bezoekers weer vele uiteenlopende muziekvragen voor. Van een videocompilaties met Spaanse liedjes of liedjes uit de jaren zestig en zeventig tot jeugdfoto’s van startende (wereldberoemde) bands tot de sommigen gevreesde ‘lokale’ muziekvragen. Ook waren er weer de bekende videoboodschappen van bekende dorpsgenoten, met dit jaar onder andere cultuurwethouder Margriet Wartena en de van oorsprong Brummense zanger Jelle Amersfoort.

Prijzen

Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen met een speciale publieksquiz. De acht vragen werden via ludieke filmpjes via het beeldscherm gesteld door Martien Wilbrink. Het was Henk Schut die toegangskaarten voor Afterslag in Gigant Apeldoorn won en het duo Charlotte van den Toorn en Ineke Dekker gingen er vandoor met 50 euro aan munten voor het schaats- en muziekfeest op het Marktplein. Bij de echte quiz ontvingen de leden van de Vrijwillige Brandweer van Breda tickets voor een optreden van de Bintangs in Luxor Live in Arnhem en een muziekpakket van Music All In. De tweede plaats van The Spotiy’s leverden de drie teamleden entreekaarten op voor een optreden van Hans Dulfer in het Burgerweeshuis in Deventer en een muziekpakket van Kroese Records. Het winnende team Good Riddance ontving naast de Hans Broer Award (de prachtige wisselbeker) ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop. Ook mag dit team in de loop van 2019 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom. Reacties welkom! De organisatie blijft uiteraard benieuwd naar alle reacties van deelnemers, bezoekers en andere geïnteresseerden. Reacties kunt u mailen naar het popquiz@rtv-veluwezoom.nl. Meer weten? Bezoek popquizwebsite www.popquizbrummen.nl of volgt het twitteraccount @popquizbrummen of de facebookpagina van de Brummense popquiz.