Burgerweeshuis maakt deelnemers bekend

07-12-2018 Uit Redactie

DEVENTER  - In 2019 ontvangen drie muzikale acts uit Overijssel de Burger Beurs, een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis uit Deventer. De selectie van 2019 bestaat uit zangeres en liedschrijfster Vera Bon, hip-hop artiest Pjotr en bluesrock band Boogie Monster. Met deze beurs geeft het podium de muzikanten een boost aan hun muzikale carrière. Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties te ontwikkelen. Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Rob Dekay, Paul Sinha, De Sluwe Vos, Tricklebolt, en Snelle.

Vera Bon

De Deventerse Vera Bon schrijft liedjes over Tim uit groep 1 met wie ze officieel nog steeds verkering heeft, mannen in pakken en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen. Als performer valt ze op door een extreme waarachtigheid. Haar Nederlandstalige, poëtische teksten met ogenschijnlijke kleine onderwerpen worden groots neergezet. Mede dankzij haar ijzersterke, eigenzinnige band met accordeon en elektrisch viool, zet zij een unieke sound neer. Naast het uitbrengen van een EP en veel spelen, wil ze onderzoek doen naar haar verdere mogelijkheden als performer.

Pjotr

Pjotr is een unieke hiphop-artiest die met een positieve boodschap een brede doelgroep aanspreekt. Middels zijn rake teksten, krachtige stemgeluid en lekkere ritmes weet hij elk publiek geboeid te houden. Begin 2018 bracht Pjotr zijn eerste officiële single ‘Bloed Op De Tape’ uit. Deze werd direct opgenomen in de Fresh Flows playlist van Spotify en werd voorzien van een schitterende videoclip die geschoten is in Antwerpen. Daarnaast deed Pjotr mee aan FunX Talent en wist hij met een ijzersterke live-show in de Melkweg de landelijke hiphop competitie Most Wanted 2018 te winnen. Met de Burger Beurs wil hij zich in 2019 focussen op het maken, uitbrengen en presenteren van een vernieuwend project op een zo groots mogelijke manier.

Boogie Monster

In hun geliefde Deventer brouwden de vijf mannen van Boogie Monster een uniek recept: groovy rock ‘n roll. Dat is swingende bluesrock met een scheutje pop en een snufje soul. Met een boogie hier en een shuffle daar garandeert de band altijd een energieke liveshow. Vol met knallende en catchy songs gebracht met voelbare eerlijkheid en een grote glimlach! Deze oude bekenden vonden elkaar na omwegen langs talloze bands en genres eind 2017. Dit jaar sluiten zij in stijl af met twee support shows voor de blues rockers van Dewolff en 2019 belooft hét jaar voor Boogie Monster te worden. In het voorjaar staat de debuut EP op de planning. Een must voor fans van The Rolling Stones, The Meters of Steely Dan!

 

Burger Beurs Presents

Op 25 januari 2019 stellen alle Burger Beurs deelnemers zich graag voor tijdens showcase avond ‘Burger Beurs Presents’ in het Burgerweeshuis.

Tickets: €5,00

Zaal open: 20:00

https://burgerweeshuis.nl