Chocoladefestival: wat is er te doen?

24-09-2016 Uit Redactie

ZUTPHEN – Deze zondag is weer het befaamde Chocoladefestival in Zutphen. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur zal de hanzestad weer bol staan van de cacaoproducten. Hieronder volgt een korte beschrijving wat er te vinden zal zijn.

Nieuwstad
Hier worden demonstraties bonbons maken gehouden. Ook kan hier beeldhouwen uit chocola bekeken worden.
Laarstraat

Voor het festival omgedoopt tot de Choco-laarstraat. Hier is het thema ‘oud Hollands’. Hier staan vele kraampjes met oud Hollandse spelletjes. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om pannenkoeken, crepes, wafels, en ijsjes te krijgen. Allemaal met chocola uiteraard.

Beukerstraat
Hier zullen demonstraties gehouden worden bij Bakkerij Jolink en Jamin. Op de Schupstoel zal Astrid Volckerink staan die jazz muziek zal spelen en een 40 koppig koor onder de naam Backcorner, zal een beetje swing brengen.
Markt

Op de markt is ook weer een hoop te beleven. Zo kunnen kinderen chocolade schilderijen maken, maar zullen ook de professionele chocolatiers hun kunsten laten zien.

Op de Houtmarkt wordt chocolade samen gebracht met bier en wijn. De Zutphense Hanzestadsbrouwerij geeft een bierproeverij samen met chocolade. Wijnhandel Schaapveld doet dat met wijnen.
Over de hele dag is ook live muziek te horen. Onder andere van Marlies Claasen.

Choco Color Run
Vanaf 13.00 uur is de Happy Home Kids Choco Color Run. De run is een hardloop wedstrijd waarbij het niet zozeer gaat om winnen, maar om meedoen. De kinderen lopen een rondje van ongeveer 500 meter waarbij de finish bestaat uit veel kleurpoeder dat gegooid wordt waar zij doorheen lopen. Dit zijn hier chocoladekleuren. Kinderen krijgen een chocolademedaille voor het meedoen. Deelname is gratis en vanaf 4 jaar.Gerelateerd