Cursus Zutphenkunde rondt de 9e en 10e editie af met examens!

12-11-2018 Uit Redactie

ZUTPHEN - Woensdag 21 november sluit de cursus Zutphenkunde af met de examens in het Auditorium van de Musea Zutphen. Aansluitend is er de feestelijke diploma/certificaat-uitreiking in het Museumcafé van het Hampshire hotel. Deze keer hebben we een extra middag editie gehouden om de lange wachtlijst in te korten. Voorzitter Marieke Schriks van het Cultureel Historisch Platform Zutphen (CHPZ) zal de uitreiking voor haar rekening nemen en hoopt veel nieuwe Zutphanologen te feliciteren met het behaalde diploma en begeerd Zutphenkunde-speldje.

17 Eeuwen geschiedenis

Aan de beide cursussen van de 9e en 10e editie, een tweede lustrum, deden in totaal  54 deelnemers mee. De cursus Zutphenkunde met 6 hoorcolleges en 2 excursies kent een ruime belangstelling. Met een tijdsbeeld 17 eeuwen (!) geschiedenis van onze historische stad en het kostbaar erfgoed is dit een waardevolle belevenis. Nieuwe Zutphenaren doen bijvoorbeeld zo historische kennis op over hun woonplaats en burgeren zo als het ware in!  Zutphenezen, die nu de tijd vinden om hun stad tot in zijn vezels te leren kennen, zijn enthousiast en goede ambassadeurs van dit initiatief onder auspiciën van CHPZ. Voor de stadsgidsen in Zutphen is het zelfs een opstart en basis naar hun vrijwilligers-job. Het succes is mede ook te danken aan de enthousiaste docenten en boeiende vertellers met speciaal voor deze cursus goed verzorgd geïllustreerd studiemateriaal.  

Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling omzetten in deelname aan deze gewilde en interessante cursus Zutphens geschiedenis. Aanmelding via www.cultuurplatformzutphen.nl