Duurzame Kerstmarkt op De Kaardebol

10-12-2018 Uit Redactie

ZUTPHEN - Zaterdag 15 december van 14.00 tot 21.00 uur organiseert De Kaardebol een buitengewone kerstmarkt vol biologische, ecologische, duurzame en eerlijke kadootjes voor de kerstdagen! Kom genieten van leuke activiteiten voor de kinderen, zoals als het licht is, zelf een sneeuwuil maken bij de Jeugdtuinen en als het donker is, zelf vuur maken, boogschieten bij Erve Eme, koekjes bakken bij Tessa’s Place of pindakettingen voor de vogels maken bij Groene BSO de Kaardebol van Dikkertje Dap. Ook ’s avonds is er van alles te doen en kun je komen genieten van de winterse sferen op ons mooie terrein.

Binnen en buiten activiteiten

Ook volwassenen hoeven zich natuurlijk niet te vervelen. Zowel binnen als buiten zijn er activiteiten en stands op het gebied van natuurlijk, natuurrijk, biologisch, eerlijk en duurzaam. Op onze markt staan o.a. Zutphen Energie, Emerpark Zutphen, B&A groep, EcoCare Hoveniers, De Maeckerij, Vegan Caes, Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Enjoy la Vida, Essential Oil Adventure en Earthlife. Zij geven informatie en verkopen leuke én eerlijke producten voor de kerstdagen. 3D Zorg en Dagbesteding verkoopt al haar door cliënten gemaakte duurzaam houten speelgoed. En als je nog even tijd heb dan kun je de bijzondere alternatieve kerstbomen bewonderen, gemaakt door leerlingen van ROC Aventus en Nieuwe Nederlanders die ervaring opdoen op de Kaardebol. Samen met Annemarie van de Pluktuin kun je ook zelf kerststukjes komen maken in de Bovenkamer. Bezoekers en vrijwilligers van de Bovenkamer bieden voorts de gelegenheid kerstkaarten of kadozakjes met hen te komen maken.

Kerstmaaltijd

Buiten, op middeleeuws erf Erve Eme is een aantal ambachtslieden aan het werk, waaronder een smid, een houtbewerker en bogenbouwer. Je kunt, tegen een kleine vergoeding, zelf pijl en boogschieten! Op het erf worden er ook leuke producten verkocht, waaronder schitterende warme wollen vachten, prachtige foto’s, ansichtkaarten en middeleeuwse hebbedingetjes. Daarnaast zijn de middeleeuwers de hele dag aan het koken voor een kerstmaaltijd én zijn de soldaten van Milites Francorum weer aanwezig om je alles te laten zien en beleven over het soldatenleven in het jaar 800.

’s Avonds zingt het Bovenkamerkoor om 19.30 uur in het hoofdgebouw. Jong en oud kan hierbij aansluiten. Natuurlijk mag een eerlijk hapje en sapje op deze markt niet ontbreken. In het nieuwe restaurant van Tessa kun je opwarmen en tot rust komen met heerlijke eerlijke hapjes en drankjes!

Toegang gratis

Kerstmarkt op De Kaardebol, zaterdag 15 december van 14.00 tot 21.00 uur. Toegang en parkeren is gratis. Parkeren kan direct voor De Kaardebol of bij het parkeerterrein van sportpark Zuidveen (zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick). Vanaf daar loopt u langs de Vijver in 5 minuten naar de Kaardebol. Pas op: parkeer niet langs de Harenbergweg, de politie bekeurt! Zorg voor stevige schoenen of laarzen, ons buitenterrein kan hier en daar drassig zijn bij nat weer.

https://www.facebook.com/dekaardebolzutphen