Een magische stad komt tot leven

07-12-2018 Uit Redactie

ZUTPHEN – De binnenstad van Zutphen is op zondag 16 december omgetoverd tot Sprookjesstad. Ontmoet Doornroosje, snoep bij het snoephuisje van Hans en Grietje, dans met Belle en het Beest… In elke winkelstraat waan je je weer in een ander sprookje. Na 17.00 uur gaat het programma verder op de Groenmarkt, met een sprookjesbal.

Samenwerking

“Het wordt een gezellige dag uit voor het hele gezin: er is ontzettend veel te zien en te doen”, aldus Mark Schuitemaker, directeur van Zutphen Promotie. De winkeliers, horecaondernemers, Binnenstadsmanagement Zutphen en Zutphen Promotie werken samen om deze eerste editie van het festival een succes te maken. De straten pakken flink uit om hun gebied om te toveren in de stijl van ‘hun’ sprookje en hebben een gevarieerd programma samengesteld: van een meet & greet met Doornroosje in de Spittaalstraat totde Nederlands kampioen ‘wood carving’ die een Pinokkiosculptuur maakt in de Nieuwstad en van een LARP-oord (Live Action Role Players) tot sprookjesdanseressen in de Beukerstraat. Op diverse plekken in de stad zijn liveoptredens, kinderactiviteiten zoals schminken, poppenkast en stokbroodjes bakken en er staan op een aantal plekken kramen.

Koopzondag en sprookjesbal

Tot vijf uur zijn de winkels open. Daarna gaat het sprookjesbal door op de Groenmarkt. Dit duurt tot tien uur. Ook buitenbarren en restaurants zijn geopend en zij serveren speciale sprookjesmenu’s. Op de Groenmarkt staan tot acht uur ook foodtrucks en om half acht begint hier een half uur durende sprookjesachtige vuurshow met danseres.

Natuurlijk ontbreekt kerstsfeer ook niet: op de Zaadmarkt bijvoorbeeld vind je een grote levende kerststal en op verschillende plekken in de stad zijn kerstbomen geplaatst.

 Praktische informatie:

Sprookjesstad Zutphen

zondag 16 december

12.00 uur: startschot Sprookjesstad Zutphen bij het kanon op de Bult van Ketjen.

12.00 – 17.00 uur: winkelstraten en winkels

12.00 – 22.00 uur: horeca en Sprookjesbal

Kijk voor meer informatie en het hele programma op https://www.sprookjesstadzutphen.nl.