Eerste Social Art 3-daagse bij Kunst of Art – Kunstuitleen Zutphen

17-10-2018 Uit Redactie

Kunst & Design met een bijzonder verhaal

Op 26, 27 en 28 oktober laat Kunst of Art in Zutphen je kennis maken met bijzonder talent! Zo kun je genieten van prachtige kunst gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Bovendien kun je je laten inspireren door verrassende designproducten geproduceerd in én van restmaterialen uit de Achterhoek.

Kunst of Art vindt het vanzelfsprekend deze beeldende kunst en designproducten onder de aandacht te brengen. Door met respect en aandacht mensen met diverse talenten en disciplines op een positieve manier met elkaar te verbinden, ontstaan verrassende samenwerkingen én bijzondere resultaten. Verborgen talenten worden benut, restafval wordt grondstof. Een win-win voor mens en omgeving.

 

Talenten benutten


Tijdens de 3-daagse tref je werken van kunstenaars die tekenen en schilderen bij diverse dagbestedingslocaties van Elver en Zozijn in de regio Achterhoek. Maar ook van daarbuiten, zoals de makers van het bijzondere label ‘Mooi door Mij’ je laten zien; designproducten met ontwerpen van o.a. Ellis Rowold en Ramon Middelkoop.

 Restafval wordt grondstof


Daarnaast is een selectie van ambachtelijk gemaakte designproducten te zien van het Achterhoekse bedrijf ‘Around the Corner’. Allemaal op basis van hergebruik van restmaterialen zoals wol, glas en hout. Bovendien toont meubelarchitect Rolf Wolters enkele meubels, zoals een fauteuil en een ‘verlegen stoeltje’, beide gemaakt van oude panlatten.

 

Makers aanwezig


Tijdens de 3-daagse zijn enkele makers van de kunstwerken aanwezig die je graag iets over hun werk vertellen.

 

Familiebedrijf


Kunst of Art is een familiebedrijf met passie voor kunst. Zij verkoopt en verhuurt kunst aan zowel de particuliere als zakelijke markt.