Expositie in 't Warnshuus

27-12-2018 Uit Redactie

WARNSVELD - Nieuwe expositie schilderijen van Claudine de la Court in ‘t Warnshuus van 7 januari tot en met eind februari. Claudine de la Court woont en werkt vanuit haar huis aan De Nutteler.In de maanden januari en februari 2019 hangen haar schilderijen in het Warnshuus in Warnsveld. Hier heeft ze ruimte genoeg om veel van haar werk op te hangen en het zo aan anderen te laten zien. Schilderen is belangrijk voor haar. Ze begint haar dag vaak met een paar uur in haar atelier. "Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken via de kwast op het doek"!

Grote doeken

Ze maakt twee soorten schilderijen. Het liefst maakt ze op grote doeken vrij werk, maar ze maakt ook schilderijen in opdracht. De laatste tijd vooral portretten. De vrije schilderijen beginnen vaak met willekeurig opgebrachte kleurvlakken. Dan draait ze een doek net zolang tot ze er een vorm in herken die ze gaat uitwerken. Uit de ene vorm ontstaat dan een volgende. Maar acrylverf heeft als voordeel dat je er overheen kunt schilderen. Dus als een vorm haar niet bevalt maak ze er iets anders van. Zo’n schilderij groeit al schilderende. Vaak worden er ook weer gedeelten weggehaald om een betere compositie te bereiken of brengt ze door de licht/donker contrasten sterker te maken meer spanning in het werk.

Lichte vlakken

Ze maakt ook schilderijen vanaf een of meer foto’s of schetsen. Als ze een bestaande afbeelding gebruikt, bijvoorbeeld een foto voor een portret, werkt ze systematischer. Dan geeft ze het doek kleuren die ze als basis kan gebruiken voor de voorstelling. Ze kijkt waar het licht vandaan moet komen en brengt daar lichte vlakken aan. De schaduwen bereid ze voor met donkere kleuren. Daar overheen schildert ze de voorstelling. Later bekijkt ze van een afstand of het licht en donker goed zijn verdeeld over het doek. Dan worden er kleine veranderingen aangebracht of gaat ze kleine stukken weghalen die niet bevallen De schilderijen zijn voor een groot deel te koop. Bij de balie ligt een prijslijst.

De expositie in ’t Warnshuus te Warnsveld is vanaf 7 januari tot en met eind februari te zien tijdens de reguliere openingstijden van ‘t Warnshuus. U bent van harte welkom.