Expositie Oscar Rambonnet te zien in 't Warnshuus

27-10-2018 Uit Redactie

Expositie Oscar Rambonnet “PARADISUS OCULORUM” in ’t Warnshuus te Warnsveld van 12 november tot eind december

(24 pareidolia: (The imaginairi perception of a patern or meaning when it does not actually exist)

Eigenlijk geldt dat voor elke kunstvorm. In de oudheid waren er zeven wereldwonderen. 

Oscar Rambonnet heeft nu zijn eigen wereldwonderen verbeeld in vierentwintig linosneden van 50 x 65 cm. Deze lino’s heeft hij afgedrukt in het grafisch atelier “PLAATSMAKEN” in Klarendal Arnhem.

Hij had nog nooit een linosnede gemaakt, op wat proefjes na op de academie (Gerrit Rietveld Academie/ beeldhouwen 1985).  Het beviel hem om na altijd 3D te hebben gewerkt nu “plat” te werken.

Deze expositie heeft de titel “PARASDISUS OCULORUM”, of wel een paradijs voor de ogen, het  gaat over spiegelingen en schaduwen en architectuur. Het zijn allemaal plekken of bouwwerken die hij bewondert.

Van elke linoplaat worden maximaal 5 afdrukken gemaakt, en genummerd en gesigneerd verkocht. Hij heeft er ook gedichten/teksten bij gemaakt waarvan de boekjes ook te koop zijn. . Van twee linosneden: Stonehenge en the Julia set zijn er ook kleinere exemplaren gemaakt die ook te koop zijn.

Zijn roots liggen in Warnsveld.  Hij heeft er zijn lagere school gedaan en zeker tien jaar in Leesten gewoond, met zijn ouders. Een heerlijke plek om op te groeien, bossen om hutten in te bouwen, de Berkel, om met rubberbootjes op te varen, de landgoederen.  

Na veel omzwervingen in het land, banen en cursussen gegeven te hebben is hij weer terug in Gelderland. Momenteel woont hij in Rheden. Na een hartstilstand in 2006, is hij gaan revalideren en is weer als beeldend kunstenaar actief. U kent Oscar Rambonnet ongetwijfeld als maker van het prachtige beeld van Thonis Drogenap bij de Drogenapstoren in Zutphen.

De expositie opent op zondag 11 november 2018 in ’t Warnshuus en is vanaf 12 november tot eind december te zien in ’t Warnshuus – Dreiumme 23 - Warnsveld tijdens de reguliere openingstijden. www.warnshuus.nl