Huiskamerfestival Gluren bij de Buren zoekt huiskamers

31-10-2015 Uit Redactie

ZUTPHEN - Zondag 24 januari is de eerste Zutphense editie van Gluren bij de Buren. Verschillende huiskamers worden gebruikt als podium voor amateurartiesten.

De organisatie streeft er naar om op 40 plekken zo'n huiskamerfestival te houden. Om mee te doen, kunnen artiesten zicht tot 20 november aanmelden.

“Inmiddels heeft een keur aan artiesten zich aangemeld: singer-songwriters, klassiek gitaar ensemble, jidissche muziek, experimenteel theater, cabaret, rockbands, klassiek, tango, improvisatietheater, verteller, dichter, rock & roll, buikdanseres, Nederlandse blues en nog veel meer. In leeftijd variërend van middelbare scholieren tot na de pensioengerechtigde leeftijd. Van jong en onbezonnen, tot ervaren en semi-professioneel. Maar er is nog plek, wie nog mee wil doen kan zich tot 20 november aanmelden via de website.” zo laat de organisatie weten in een verklaring.

Huiskamers
Artiesten zijn er bijna genoeg, maar aan huiskamers ontbreekt het op sommige plekken in Zutphen nog. In De Hoven, het Waterkwartier en de Zuidwijken zijn volgens de organisatie nog onvoldoende binnen.

“Het mooie van Gluren bij de Buren is dat eigenlijk elke huiskamer geschikt is: een kleine voor een singer-songwriter of performer, een grote kamer voor een koor of rock & rollband. De huiskamereigenaren krijgen van de organisatie een tas met koffie, thee en koekjes, dus ze hoeven geen kosten te maken.” aldus de organisatie.
Aanmelden van een woonkamer, of als artiest kan hier.Gerelateerd