Judith Koelemeijer over Het zwijgen van Maria Zachea

15-11-2020 Uit Redactie

ZUTPHEN  - Maandag 30 november om 20:00 uur houdt Judith Koelemeijer een lezing over haar boek Het zwijgen van Maria Zachea. De lezing wordt live uitgezonden door Graafschap bibliotheken en is voor iedereen gratis te volgen op internet.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

November is de maand van Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, met als thema dit keer ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. De bibliotheek geeft het boek cadeau aan al haar bezoekers.

Het zwijgen van Maria Zachea

In de moderne klassieker Het zwijgen van Maria Zachea wordt op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis ontvouwd, die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In deze bundel vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Het boek maakte in 2001 een stroom van herinneringen los bij de lezers. Ook nu zal het boek weer ontroeren en aan het denken zetten.

Live uitzending

Deze bijzondere lezing wordt op maandag 30 november van 20.00 tot 22.00 uur vanuit de Broederenkerk in Zutphen live uitgezonden via de website www.graafschapbibliotheken.nl. De lezing is voor iedereen gratis te volgen. De uitzending is eenmalig en niet terug te kijken. Vragen aan Judith Koelemeijer kan men vooraf stellen via e-mail aan info@graafschapbibliotheken.nl; op de avond zelf kan dat ook via Whatsapp en via Facebook chat.