Kunstenaars in Zutphen openen deuren voor publiek

07-11-2018 Uit Redactie

Het atelier van Dorine de Soet is een van de ateliers die te bezoeken zijn tijdens het Landelijk Atelierweekend in Zutphen. (foto Atelier Dorine de Soet)

ZUTPHEN – Kijk binnen bij kunstenaars in Zutphen tijdens het Landelijk Atelierweekend. Op zaterdag 17 en 18 november openen circa twintig ateliers in Zutphen de deuren voor publiek. Ze bieden een grote variatie, zoals schilderkunst, glas-in-lood en lichtobjecten.

Het Landelijk Atelierweekend is meer dan een kunstroute. Niet alleen worden werken geëxposeerd, de bezoeker ziet waar de kunstenaar aan het werk is, hoe de kunstwerken tot stand komen en waardoor de maker wordt geïnspireerd. In veel ateliers zijn de kunstenaars daadwerkelijk aan het werk, op andere plekken kan de bezoeker zelf aan de slag bij een workshop of demonstratie.

Zutphen kunststad

Kunst is een belangrijk onderdeel van Zutphen. Al eeuwenlang raken kunstenaars geïnspireerd door deze Hanzestad en door de eigenzinnige en authentieke sfeer waar de stad om bekend staat. Anno 2018 uit zich dat in de vele ateliers en galerieën en in de hoeveelheid exposities en workshops die het hele jaar door worden georganiseerd.

Het Landelijk Atelierweekend vindt plaats tijdens het laatste weekend van de Nationale Kunstweek van de Stichting Kunstweek. 

Meer informatie

Kijk op www.landelijkatelierweekend.nl welke kunstenaars deelnemen aan Landelijk Atelierweekend.