Lees!workshop door Lidewijde Paris

28-03-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Leespromotor Lidewijde Paris houdt op donderdagavond 11 april een Lees!workshop in de Bibliotheek Zutphen. Paris is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade en wil mensen enthousiast maken voor het literaire lezen. Dat doet ze op een toegankelijke en onderhoudende manier.

Workschops

Ze is daarnaast onder meer boekverkoopster, journaliste, redactrice en uitgeefster. Van haar hand verschenen de boeken Hoe lees ik?, Hoe lees ik korte verhalen?; de scheurkalenders 365 dingen die je als boekenlezer moet weten en 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben; en de serie Hoe lees ik een film? In de workshop komen allerlei vragen aan bod: Hoe lezen we eigenlijk?; En waar letten we op?; En welke signalen geeft de schrijver? Lidewijde wijst de weg aan de hand van allerlei voorbeelden uit de wereldliteratuur. Met als doel: nog meer leesplezier voor iedereen.

Reserveren wordt aanbevolen
De Lees!workshop vindt plaats in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, op donderdagavond 11 april van 20.00 tot 21.45 uur. De deelname kost € 10,00; leden van Graafschap bibliotheken krijgen € 2,50 korting. Reserveren wordt aanbevolen: belt u daarvoor met de Bibliotheek Zutphen: 0575-512926. Boekhandel Van Someren & Ten Bosch is present met een boekentafel. In de pauze signeert Lidewijde Paris haar boeken.