MuZtiek daar waar Muziek en Mystiek samensmelten

16-05-2019 Uit Redactie

ZUTPHEN - Zondagmiddag 19 mei om 15.30u. geeft Mariëtte Hehakaya aan de Beukerstraat 34a in hartje Zutphen alweer haar 7e bijzondere MuZtiek bijeenkomst. Tijdens zo’n bijeenkomst waar schoonheid in muziek te beleven valt, word je meegenomen in kleur en klank op de door haar eigen gecomponeerde en gespeelde pianomuziek. Er is een mogelijkheid om volledig in de ronding van het geluid te liggen, waardoor je gedragen wordt door de trilling van klanken van de vleugel.

Het thema zondagmiddag is: De weg van Verwondering.

Hier wordt een pad gelegd door pianomuziek, waardoor je bewust wordt van wat jouw eigenlijke gevoel is en van wie jij in-wezen bent. Mariëtte zal uitleg geven over de verbeelding van haar muziek waardoor je bewust de muziek zal ervaren en beleven.

Mariëtte Hehakaya, die frequenties ziet, hoort en omzet in muziek, neemt het moment waar en zet dit om in een toonsoort en melodie. De intentie en de klank van de vleugel, worden samengebracht in haar pianospel, waardoor het een unieke bijeenkomst van muziek en mystiek is. Daaraan toegevoegd geeft het samenzijn ook een extra dimensie.

Mystiek verwijst onder andere naar de achterliggende leer over kennis en persoonlijke ervaringen en de bewustwording hiervan, voorbij het ‘normale’ of opgelegde denkpatronen.

Mariëtte Hehakaya is musicus, componist en pianist en is door diverse opleidingen en ervaringen een deskundige op velerlei gebied. Naast haar carrière als pianiste en componiste en pianopedagoge, organiseert zij regelmatig bijeenkomsten waarbij mensen in of door wijsheid voorbij aan kennis tot zichzelf kunnen komen. Hiervoor gelden geen voorwaarden, liggen er geen drempels en kan iedereen zijn eigen ervaring op doen. Dit is voor Mariëtte Hehakaya een lijfspreuk en geldt ook bij deze exclusievere vorm zoals een MuZtiek bijeenkomst